A început ridicarea mașinilor abandonate în Sectorul 5

Autor: EVmarket Romania
masini abandonate tarife politia locala ridicari auto

Primăria Sectorului 5 a început ridicarea mașinilor abandonate și a celor cu proprietar neidentificat de pe străzi. Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5 se va ocupa de autoturismele ridicate și bunurile din interiorul acestora care vor fi inventariate, expertizate, ridicate, transportate și depozitate.

În această categorie sunt incluse doar mașinile abandonate și cele declarate fără stăpân, care fac obiectul Legii nr.421/2002, nu și cele parcate neregulamentar. Depozitarea autoturismelor ridicate se va face în locul special amenajat din Drumul Cooperativei nr. 75B, Sector 5.

V-ar putea interesa și:

Condiții de revendicare a mașinilor abandonate

Proprietarul sau deținătorul legal poate să revendice vehiculul în cel mult 30 de zile de la data publicării anunțului, iar acesta se va elibera pe bază de proces-verbal de predare-primire, cu îndeplinirea cumulativă a dispozițiilor Art. 7 din Legea 421/2002, respectiv după achitarea integrală a taxelor/ tarifelor și cheltuielilor efectuate cu ocazia ridicării, transportării și depozitării.

În situația în care vehiculul nu este revendicat de către proprietar sau deținătorul legal în termen de 30 de zile de la data anunțului, acesta va fi trecut în proprietatea privată a Municipiului București, prin dispoziție a Primarului Sectorului 5.

Prin această acțiune, Primăria Sectorului 5 își dorește să rezolve problema mașinilor abandonate, multe dintre acestea reprezentând un real pericol pentru sănătatea oamenilor, după ce au devenit spații de depozitare a gunoaielor.

V-ar putea interesa și:

Până în acest moment, au fost identificate 335 de mașini abandonate pe raza Sectorului 5. În prima zi au fost ridicate 8 dintre acestea. Acțiunile de identificare și ridicare a mașinilor abandonate vor continua și în perioada următoare.

Nicușor Dan vrea să ridice aproape 60.000 de maşini

„O să fie o hotărâre de Consiliul General, eu nu vreau să penalizăm oamenii, eu vreau să ridicăm maşinile care sunt abandonate (…) În estimarea oamenilor cu care lucrez, sunt undeva la 50.000-60.000 de maşini abandonate în Bucureşti. 50.000-60.000 de maşini ridicate şi duse în altă parte înseamnă 50.000-60.000 de noi locuri de parcare care iau presiunea de pe bulevarde, de pe spaţiile verzi”, a spus edilul Capitalei.

Până la rezolvarea locurilor de parcare şi a transportului public, în privinţa maşinilor parcate ilegal, vor fi sancţionaţi doar şoferii care parchează pe treceri de pietoni, staţii STB.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK