7 țări vor împiedica UE să atingă obiectivele de emisii

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
emisii

În următorul deceniu, sursele regenerabile de energie se vor dubla, iar utilizarea cărbunelui se va reduce la jumătate, însă 7 țări vor împiedica UE să atingă obiectivele de emisii.

Analiza efectuată de britanicii de la Ember ne prezintă cele șapte țări care blochează tranziția Europei către energie verde, una dintre acestea fiind România.

Împreună, aceste țări vor fi responsabile pentru 80% din emisiile din sectorul energetic al UE până în 2030, datorită dependenței lor de cărbune și gaze fosile și utilizării insuficiente de energie electrică fără emisii de CO2.

România, una dintre cele 7 țări care vor împiedica UE să atingă obiectivele de emisii

tari emisii

Ember a revizuit Planul Național de Energie al fiecărei țări UE, care stabilește modul în care fiecare țară se așteaptă să își genereze energie electrică până în 2030. Obiectivul UE este ca emisiile să fie zero până în 2050.

Energia va fi produsă de mașini – un nou proiect Tesla

Analiza arată că energia verde se va dubla în următorul deceniu pentru a oferi 60% din cererea de energie electrică a UE în 2030. Aproximativ 40% din energia electrică va fi generată de energia eoliană și solară. Danemarca, Olanda și Spania fiind țările cu mai mult de 60%.

V-ar putea interesa și:

Se preconizează că, combustibilii fosili vor genera în continuare 25% din energia electrică a UE până în 2030, iar Europa nu este pe drumul spre o eliminare a cărbunelui până în 2030. Producția de cărbune va scădea cu doar 53% până în 2030 comparativ cu anul 2018.

Via Electrek.co

Foto: andreas160578 from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare