Unde puteți încărca mașini electrice în Ungaria și cât vă costă în 2022

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
autonomie statii de incarcare ungaria EY, masina electrica

Publicat pe: 7 iun. 2022 / Dacă mergeți în vacanță în Ungaria sau sunteți în tranzit cu o mașină electrică, trebuie să știți că majoritatea stațiilor de încărcare sunt cu plată. Puteți încărca gratuit la Penny si la Lidl, unde se formează cozi, potrivit Villanyautósok.hu, cea mai mare comunitate EV maghiară.

Pentru mașinile electrice cu numere străine, parcarea este cu plată în Ungaria, la fel și autostrăzile. Nu aveți voie cu mașina electrică pe banda de autobuz.

Pe drumurile principale, Ungaria are mai mulți furnizori cu stații de încărcare rapidă DC, în timp ce încărcătoarele AC de 11-22 kW sunt disponibile în parcările publice din orașele mari, precum și în parcările centrelor comerciale sau ale hotelurilor.

Cât vă costă să încărcați o mașină electrică în Ungaria în 2022

Villanyautósok.hu spune că prețurile se modifică foarte des, iar ei le actualizează la timp. Găsiți aici tarifele actualizate

În prezent, cel mai mic preț pentru încărcare este aproximativ 1 euro pentru 3 kWh.

Penny Market – încărcare gratuită

Lanțul european de supermarketuri a instalat încărcătoare în anumite magazine Penny Market din Ungaria. Încărcătoarele sunt de obicei 22 kW AC si sunt gratuite ceea ce duce la formarea de cozi.

Inițierea sesiunii de încărcare se face prin intermediul aplicației Polyfazer.

Lidl – încărcare gratuită

În orașele mai mari, încărcătoarele pot fi găsite în parcările magazinelor Lidl. Acestea sunt gratuite, așa că trebuie să vă așteptați la o coadă și, mai important, acestea funcționează numai când sunt deschise si magazinele.

Inițierea sesiunii de încărcare se face prin apăsarea butonului de pe stația de încărcare (încărcarea se va opri automat după 10 minute) sau prin intermediul aplicației Lidl eCharge (încărcarea se va opri automat după 30 de minute).

Harta stațiilor de încărcare mașini electrice în Ungaria

Locațiile stațiilor de încărcare în Ungaria le găsiți pe Villanyautósok.hu

Tesla Supercharger

Posesorii de Tesla își pot încărca vehiculele în 8 locații din țară. Aceste încărcătoare pot fi utilizate gratuit de către toți proprietarii de Tesla. Cei care nu au Tesla, nu pot încărca la aceste stații.

Stații de încărcare Ionity în Ungaria

Ionity operează 5 locații de încărcare în partea de vest a Ungariei, însă nu există nicio stație de încărcare Ionity la est de Budapesta.

Stații de reîncărcare Mobiliti, e-Mobi, Shell Recharge în Ungaria

Mobiliti operează cele mai multe stații de reîncărcare (aproximativ 1.500 de locații) în Ungaria prin trei branduri: Mobiliti, e-Mobi, Shell Recharge.

Serviciul este mai ieftin prin intermediul aplicației Mobiliti, după înregistrare.

Stații ELMŰ-ÉMÁSZ în Ungaria

Stațiile ELMŰ-ÉMÁSZ au încărcătoare de 22 kW AC (un singur încărcător de 50 kW DC, în Pápa).

Inițierea sesiunii de încărcare se face prin intermediul aplicației eCharge a operatorului, dar si a altor furnizori.

E.ON

Aplicațiile E.ON destinate altor țări europene nu vor porni aceste încărcătoare. Încărcătoarele sunt de obicei 11 kW și 22 kW AC, sau 25 kW și 50 kW DC. Cele mai multe dintre aceste încărcătoare se găsesc în parcările magazinelor ALDI.

V-ar putea interesa și:

TEA.

Furnizorul maghiar TEA. operează 50 de încărcătoare în întreaga țară, unele dintre acestea având o putere de 75 kW CC.

Inițierea sesiunii de încărcare se face prin scanarea codului QR de pe site-ul TEA. prin intermediul aplicației Teapont sau cu orice card RFID care a fost atribuit contului înregistrat în timpul primei sesiuni de încărcare.

Stații MOL Plugee în Ungaria

MOL are 80 de încărcătoare pentru mașini electrice, majoritatea de 50 kW DC, cu câteva locuri de 75 și 150 kW DC). Rețeaua de încărcare a MOL se extinde dincolo de Ungaria, în Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croația și România.

Încărcătoarele pot fi pornite prin aplicația MOL Plugee, în două moduri:

  • după înregistrarea în aplicația MOL Plugee,
  • achiziționând pachete de încărcare preplătite de la casieria benzinăriei: doar în timpul orelor in care este deschisa, operatorul inițiază sesiunea de încărcare, sunt pachete predefinite de 10 kWh (AC), sau 20 și 40 kWh (DC), valabile doar pentru o singură sesiune de încărcare.

Foto: markus roider from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare