Top 10 cele mai scumpe țări pentru a încărca o mașină electrică

Autor: Dan Vache
autonomie statii de incarcare ungaria EY, masina electrica, statie de incarcare eon, posta romana, moon, timpuri noi,

După ce România a reușit să intre în top 10 țări din UE cu stații puține pentru încărcarea mașinilor electrice, acum se regăsește într-un alt top negativ. Românii plătesc foarte mult în comparație cu alte țări din sud-estul Europei pentru a încărca o mașină electrică.

Șoferii de vehicule din Europa de Vest plătesc cel mai mult pentru a parcurge 100 de km cu o mașină electrică. Pe primele locuri sunt Danemarca, Belgia și Germania. Deși nu este în Europa de Vest, România intră în topul țărilor cu energie scumpă pentru șoferii de EV.

Switcher.ie a analizat costul energiei electrice în întreaga Europă și a aflat cât veți plăti în medie pentru a încărca un vehicul în diferite țări din Europa.

Top 10 cele mai scumpe țări pentru încărcarea mașinilor electrice

cost incarcare 100 km

Unde poți încărca mașini electrice și cât te costă în România

Țările care au cele mai mici tarife pentru a încărca o mașină electrică sunt în mare parte situate în centrul și sud-estul Europei, cu excepția Țărilor de Jos (Olanda). Această țară a ajuns pe primul loc în Europa având cele mai mici tarife pentru încărcarea EV datorită subvențiilor guvernamentale generoase pentru energie.

În Ungaria, costul încărcării unui vehicul electric este de 2 ori mai mic decât în România.

Top 10 cele mai ieftine țări pentru a încărca o mașină electrică

tari incarcare ieftina EV

V-ar putea interesa și:

Țările de Jos (Olanda) au de aproape 70 de ori mai multe puncte de încărcare (111.800) decât România (1.658), care este de aproximativ 7 ori mai mare.

România are 0,4% din punctele de încărcare publice pentru mașini electrice existente în Uniunea Europeană. După ce că avem puține, nu funcționează toate.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn