Tesla dezvoltă o stație de încărcare wireless

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
restaurant Tesla diner wireless charging

Tesla lucrează la o nouă stație de încărcare wireless pentru acasă, reiese dintr-o prezentare făcută de Rebecca Tinucci, șeful infrastructurii globale de încărcare.

Cea mai mare parte a prezentării Tesla, de la Investor Day, s-a concentrat pe efortul pe care compania americană îl face pentru a implementa atât încărcarea DC, cât și AC la nivel global.

Tesla a spus că a reușit să aibă un cost de implementare pentru Tesla Supercharger mult mai ieftin decât concurența. Apoi spre finalul prezentări, managerul a mai vorbit despre experiența de încărcare.

„Și încă ceva. Da, trebuie să ne extindem infrastructura și da, vrem să o alimentăm prin surse regenerabile. Prin urmare, vrem să ne asigurăm că, continuăm să fim concentrați pe demonstrarea unor experiențe de încărcare incredibile”, a mai spus Rebecca Tinucci.

Proiecte noi Tesla

Tesla are un proiect în derulare în California. Compania vrea să opereze propriul restaurant retro cu stații Supercharger și filme proiectate pe ecrane gigantice în aer liber.

În prezentarea Tesla de la Ivestor Day, o nouă stație de încărcare wireless pentru acasă apare sub un SUV Tesla.

Padul de pe sol de sub mașină ne indică cum va arăta sistemul de încărcare inductivă fără fir.

Foto: Stație de încărcare wireless

Tesla wireless charging, stație de încărcare wireless

Având în vedere că prezentarea a inclus și o imagine a restaurantului Tesla Supercharger, despre care știm că este un proiect în derulare, ar putea însemna că această stație de încărcare wireless este, de asemenea, în lucru la Tesla.

Mai multe companii au lucrat la stații de încărcare fără fir pentru vehicule electrice în ultimii ani, dar tehnologia nu a luat niciodată avânt.

Ce inconveniente au stațiile de încărcare wireless:

  • Nu sunt la fel de eficiente precum cele cu încărcarea prin cablu – deși tehnologia a mai evoluat;
  • Sunt mai scumpe. Trebuie să încorporați un suport de încărcare în pământ, în loc să montați doar un încărcător pe perete.

V-ar putea interesa și:

Tesla a tot vorbit anterior despre automatizarea operațiunii de încărcare pentru a fi pregătita pentru tehnologia de conducere autonomă. Dacă mașinile se conduc singure, ar fi logic ca ele să se și poată încărca singure.

Sursa: Electrek

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare