Ce putere au stațiile Tesla Supercharger V4

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Tesla Supercharger V4

Tesla a deschis primele stații electrice de încărcare Tesla Supercharger V4 din Europa, în Harderwijk, Țările de Jos. Față de stațiile Tesla Supercharger V3, acestea au o viteză de încărcare mai mare și un cablu mai lung.

Harderwijk este una dintre cele 16 locații din Europa care vor avea stații Tesla Supercharger V4.

Viteză de încărcare Tesla Supercharger V4

Tesla spune că superchargerele V4 au în continuare aceeași putere ca și superchargerele V3, adică 250 kW. Cu toate acestea, eticheta de pe stații anunță o tensiune nominală de 1.000 V. Acest lucru însemnă o putere totală maximă de 600 kW.

Noile stații Tesla Supercharger V4 au un amperaj de 615 A, cu 30% mai mare față de superchargele V3, care au un curent nominal de 425 A. Desigur, puterea nominală maximă este rareori menținută sau chiar atinsă din cauza limitărilor de la nivelul mașinii. Majoritatea vehiculelor Tesla nu vor putea încărca nici cu jumătate din această putere. Însă, acest lucru indică unde intenționează să ajungă Tesla cu vehiculele sale electrice în viitor.

Noile stații V4 vor permite modele de mașini electrice viitoare, care vor avea tensiunea de funcționare a sistemului de peste 800 de volți, să încarce cu viteze mari față de cele din prezent. Decizia Tesla poate fi legată și de faptul că permite și altor vehicule electrice care nu sunt Tesla să utilizeze rețeaua Supercharger. Tesla are peste 11.000 de stații Supercharger în Europa.

Lungimea cablului de încărcare Tesla Supercharger V4

Tesla a montat și cabluri de încărcare mai lungi pe noile stații electrice, întrucât porturile de încărcare nu sunt întotdeauna în aceleași locații la toate mașinile electrice.

Cablurile Tesla Supercharger V3 au o lungime de cel mult 2 metri. Însă, noile Tesla Supercharger V4 din Țările de Jos au acum aproape 3 metri.

Noile superchargere din Europa sunt echipate cu mufe CCS Combo 2 (CCS2 – Combine Charging System), utilizate de toate mașinile noi din Europa (inclusiv Tesla). Mașinile Tesla mai vechi (Model S/Model X) pot folosi și încărcătoarele CCS2, printr-un adaptor CCS Combo 1 (oferit de Tesla).

V-ar putea interesa și:

Nu toate mașinile fabricate de Tesla sunt compatibile CCS. Unele modele se pot încărca cu CCS doar folosind un adaptor. Cu toate acestea, mai multe exemplare, în special versiunile fabricate înainte de 2020, nu suportă CCS. Conectorii Combo 1 și Combo 2 pot furniza energie de până la 350 de kilowați.

Pentru a afla dacă mașina Tesla pe care o cumpărați permite CCS, intrați în meniul principal – Software – Informații suplimentare despre vehicul – Mai multe informații – Scanare pentru adaptor CCS. Va afișa „Neinstalat” sau „CCS activat”.

Producătorii de automobile care au sistemul CCS pe mașinile sale sunt BMW, Daimler, FCA, Ford, Jaguar, General Motors, Groupe PSA, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, MG, Polestar, Renault, Rivian, Tesla și Volkswagen Group.

Alte sisteme de încărcare DC includ CHAdeMO (modele japoneze) și Tesla Supercharger.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare