NEPI și Enel X instalează 25 de stații de reîncărcare

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset

Enel X România instalează 25 de stații de reîncărcare pentru automobile electrice în 12 orașe din România, prin intermediul unui parteneriat cu NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar în zona de retail real estate din România.

Stațiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău, Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare.

Acestea acoperă o distanță de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta orașe din sudul, centrul și vestul țării.

Parteneriatul dintre Enel X și NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 stații JuicePump și a altor 14 de tip JuicePole.

Fiecare dintre cele 25 permițând reîncărcarea simultană a două vehicule electrice. Cu aceste unități, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X România în toată țara depășește 120.

Stațiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice și încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

În România, NEPI Rockcastle deține 20 de centre comerciale: Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanta, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzau, Shopping City Târgu Mureș.

Aplicația Carge permite încărcări fără carduri în stațiile electrice

„Una dintre direcțiile strategice NEPI Rockcastle, pe termen lung, vizează susținerea economiei verzi din România, cât și în celelate 8 țări în care deținem centre comerciale. În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziția clienților locuri de parcare special amenajate pentru accesul la stațiile de încărcare a mașinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât și supraterane”, a menționat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

V-ar putea interesa și:

Enel X instalează în România infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de mașini electrice, precum și în spațiile publice puse la dispoziție de municipalități interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

„În România, avem un plan ambițios anul acesta pentru extinderea lanțului de stații de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenți de la est la vest și ne-am propus să conectăm și partea nordică a țării de cea sudică. Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România , orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

Foto: Enel X

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare