Lidl a redeschis unele stații de încărcare electrică

Autor: Cristian Gubandru
Magazin Lidl

Supermarketul Lidl a redeschis unele stații de încărcare electrică din București, deși mesajul „ne pare rău, dar această stație de încărcare este temporar închisă” este încă vizibil. 

După ce am vorbit cu un șofer de ridesharing, care încărca o mașină electrică la stația unui magazin Lidl, am întrebat și angajații supermarketului de cât timp este funcțională stația de încărcare. Iar răspunsul a fost: „de câteva zile”.

Stații de încărcare electrică Lidl

Stație de încărcare electrică ABB (Foto:EVmarket.ro)

Șoferii de mașini electrice nu mai folosesc aplicația Plugshare pentru check-in, pentru a nu se afla că acel supermarket Lidl a redeschis stația de încărcare și oferă încărcări gratuite.

Posesorul de EV a spus că a încărcat și pe timpul nopții, deși magazinul este închis după ora 21:00. Pentru încărcare, nu este necesar un card special.

Stație electrica ABB

(Foto:EVmarket.ro)

Pentru a nu produce aglomerație în parcarea acestui supermarket Lidl, am preferat să nu facem publică locația. Cei care au mașini electrice și își fac cumpărăturile la Lidl pot verifica singuri dacă în locația respectivă stația are display-ul aprins și funcționează.

În vara anului 2022, Lidl a închis toate stațiile de încărcare pentru a reduce consumul de energie. Ulterior, magazinele și-au redus programul de funcționare cu 1 oră din același motiv.

În Europa, Lidl a introdus încărcarea cu plată pentru posesorii de vehicule electrificate. În Franța, tariful este de 0,25 euro/kWh la stațiile de 22 kW și de 0,40 euro/kWh la stațiile de 180 kW și 360 kW.

Lidl România ar trebui sa redeschidă stațiile contra cost

Și în România, Lidl ar trebui să redeschidă stațiile de încărcare mașini electrice, iar serviciul să fie contra cost precum în Europa. Important este ca acestea să fie disponibile pentru că numărul de mașini electrice a crescut exponențial raportat la deschiderea de noi stații de încărcare în România.

Spre exemplu, Dedeman are 50 de stații de încărcare electrică în România disponibile pentru alimentarea autovehiculelor electrice contra cost la tariful de 1,89 lei/ kwh. Acestea sunt disponibile doar în timpul programului de funcționare al magazinelor Dedeman.

Există 14 stații de încărcare electrică gratuită în București în 2023

Stații de încărcare în sectorul 1

  • Kaufland Străulești: Șos. București-Târgoviște Nr. 50, sector 1, București. Stația funcționează în timpul programului magazinului (L – S 07:00 – 22:00, D 08:00 – 20:00).
  • Kaufland Sisesti: Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești 1, sector 1, Bucuresti. Stația funcționează în timpul programului magazinului, pana la 22:00.
  • Băneasa Shopping City: Șoseaua București-Ploiești 42D, sector 1, București. În parcarea subterana la -1. Deschis non-stop. Plata parcare 5 lei/ora.
  • Strada Brodina 2, sector 1, București. Deschis non-stop.
  • Oficiul Postal 52: Strada General Ștefan Burileanu 1-3, sector 1, București. Deschis non-stop.
  • Strada General Ștefan Burileanu 12, sector 1, București. Deschis non-stop.
  • Primăria Sectorului 1: Strada Teodosie Rudeanu 5. Deschis non-stop.
  • Strada Baldovin Pârcălabul 13, sector 1, București. Deschis non-stop.

Kaufland Voluntari: Bulevardul Voluntari 80 A, Voluntari. Luni – Sâmbătă 07:00 – 22:00, Duminica 08:00 – 21:00.

Stații de încărcare în sectorul 3

  • Kaufland Pallady: Bulevardul Theodor Pallady nr. 51, sector 3. Încărcare doar 30 de minute. Stația funcționează în timpul programului magazinului (L – S 07:30 – 22:00, D 08:00 – 21:00).

Stații de încărcare în sectorul 4

  • Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni”: Șoseaua Berceni 12. Deschis non-stop. Porniți încărcarea din aplicația Polyfazer.
  • Parcare Publica Izvorul Rece: Strada Izvorul Rece 18a, sectorul 4. Parcare 1 leu / 2 ore (primele 30 de minute sunt gratuite). Deschis non-stop.

Stații de încărcare în sectorul 5

  • Cora Alexandriei: Șoseaua Alexandriei 152, sector 5, București. Parcare subterana -1. Încărcare disponibila doar pentru abonații EVConnect. Încărcarea poate fi pornita doar cu ajutorul unui card RFID obținut prin abonament. Program L-D 10-22:00.

Stații de încărcare în sectorul 6

  • Cora Lujerului: Bulevardul Iuliu Maniu 19, sector 6. Primele 3 ore de parcare sunt gratis, apoi 3 lei/ora. Curentul este plătit de Cora. Încărcare disponibila doar pentru abonații EVConnect. Încărcarea poate fi pornită doar cu ajutorul unui card RFID obținut prin abonament. Program L-D 10-22:00.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare