LG Electronics devine producător de stații electrice

Autor: Cristian Gubandru
statii electrice LG

Compania sud-coreeană LG Electronics, cel de-al treilea producător de telefoane mobile din lume, intră în business-ul cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

LG Electronics a prezentat patru modele de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

De la telefoane mobile la stații electrice

Stațiile electrice sunt fabricate în Pyeongtaek, la aproximativ 60 de kilometri sud de Seul, pe o linie de producție pentru smartphone-uri folosită anterior de divizia de telefonie mobilă.

statii lg electronics HiEV Charger

Pentru a intra în business-ul cu stații de încărcare mașini electrice, LG a achiziționat, împreună cu GS Energy și GS Neotek, compania de soluții de încărcare vehicule electrice AppleMango, care acum se numește HiEV Charger.

HiEV Charger aduce pe piață 4 stații electrice LG:

  • două modele de 7kW
  • două modele cu încărcare rapidă (100kW și 200kW).

Noile produse sunt potrivite pentru utilizare în mai multe medii, cum ar fi case, clădiri de birouri și spații comerciale.

statii de incarcare LG

Stațiile de încărcare sunt rezistente la apă și praf, iar încărcătoarele sunt echipate cu funcții care oferă protecție electrică și termică pe tot parcursul procesului de încărcare. Gestionarea simplă este asigurată prin funcții precum detectarea blocării conectorului și actualizări de la distanță.

LG Electronics are în plan să lanseze noile stații de încărcare EV în întreaga lume și caută colaboratori.

„Începutul producției de încărcătoare pentru vehicule electrice marchează o etapă semnificativă pentru LG, propulsându-ne într-o călătorie spre a deveni un furnizor de soluții de încărcare pentru vehicule electrice”, a declarat Suh Heung-kyu, vicepreședinte și șeful diviziei de încărcare a vehiculelor electrice a LG Electronics Business.

V-ar putea interesa și:

Piața globală de încărcare a vehiculelor electrice este de așteptat să crească la 186 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit Roland Berger, companie globală de consultanță în management. Expansiunea pieței este determinată de mai mulți factori, inclusiv implementarea continuă a reglementărilor care vizează protecția mediului și progresul continuu al electrificării vehiculelor.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare