Kempower lansează sistemul de încărcare Megawatt în Europa

Autor: EVmarket Romania
Kempower Megawatt

Finlandezii de la Kempower lansează în Europa sistemul de încărcare Megawatt prin care camioanele electrice din Europa se pot încărca în doar 30 de minute. Prima versiune a sistemului de încărcare Megawatt vine cu o putere de vârf de 1,2 MW și poate fi comandată de cei care vor să aibă „benzinării electrice”.

În România, Kempower este partener cu EVconnect, companie specializată în instalarea de sisteme de încărcare mașini electrice și mentenanță stații electrice, care are și una dintre cele mai extinse rețele de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Kempower Megawatt: putere de vârf de 1500A, 1,2 MW

Bazată pe tehnologia Kempower, prima versiune a soluției de încărcare Megawatt vine cu o putere de vârf de 1500A, 1,2 MW și un mega satelit, asigurând compatibilitate maximă sub forma fie a mufei CCS de mare putere, fie a mufei MCS.

În sistemul de încărcare Megawatt de la Kempower, ieșirile MCS și CCS pot fi în același sistem pentru o flexibilitate maximă, iar puterea neutilizată poate fi distribuită între mai multe ieșiri prin partajarea dinamică a puterii.

Pentru a asigura tranziția pe piață către adoptarea încărcării complete cu megawați în următorii ani, nivelurile actuale de putere CCS2 pentru vehiculele grele trebuie să fie crescute pe termen scurt.

Autocamionul electric Volvo FH are un pachet de baterii de 540kWh. Funcționând la capacitate maximă, o stație de încărcare de 1,2 MW ar putea încărca cea mai mare parte a unui pachet de baterii de această dimensiune în aproximativ 30 de minute, deși viteza de încărcare ar scădea pe măsură ce bateria se apropie de capacitatea sa maximă.

Limitările rețelei și eficiența costurilor fac că utilizarea energiei să fie importantă în toate scenariile de încărcare a camioanelor.

Kempower oferă încărcare dinamică cu toate încărcătoarele, ceea ce înseamnă că puterea este distribuită în funcție de nevoi. Sistemul de distribuție inteligent optimizează curbele de încărcare și minimizează timpii de încărcare.

Permițând conexiuni mai reduse la rețeaua de energie și reducând risipa de energie inactivă, este, de asemenea, foarte eficient din punct de vedere al costurilor pentru operatorii punctelor de încărcare.

V-ar putea interesa și:

CATL, cel mai mare producător de baterii din lume, a anunțat o nouă baterie pentru vehicule grele, destinată autobuzelor și camioanelor, cu o durabilitate impresionantă de 1,5 milioane km. În plus, anul trecut CATL a început producția în masă a unei noi baterii cu 500 Wh /kg, aproape dublul densității energetice a bateriilor utilizate de Tesla.

Sistemul de încărcare Megawatt de la Kempower încearcă să facă parte din soluția la provocările electrificării vehiculelor grele pentru a îndeplini obiectivele de decarbonizare ale UE. Camioanele și vehiculele mari sunt în prezent responsabile pentru aproximativ 25% din emisiile de CO2 generate de transportul rutier în UE.

Până în 2040, 85% dintre camioanele noi vândute în Europa, SUA și China vor avea emisii zero, fiind în mare parte electrice.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

VIDEO: Prezentare Volvo EX30

Volvo EX30 este un crossover electric cu o gardă la sol de 16,5 cm, cu 272 CP, autonomie mare (480 km) și cu un preț de pornire de 38.500 euro cu TVA. EX30 este în TOP 10 cele mai accesibile SUV-uri electrice de pe piață

Știri similare