Încărcătoare de 22 kW montate în borduri, soluția unei municipalități germane

Autor: EVmarket Romania
incarcatoare statii electrice

Orașul Köln, în colaborare cu filiala de mobilitate a Rheinenergie, TankE GmbH și Rheinmetall AG, a demarat un proiect pilot inovator prin punerea în funcțiune a primelor încărcătoare de 22 kW montate în borduri. 

Aceste încărcătoare de 22 kW montate în borduri sunt o soluție pentru ca posesorii de mașini electrice să poată încărca în locuri unde nu este suficient spațiu pentru a monta o stație.

Unde sunt primele încărcătoare de 22 kW montate în borduri

Primele încărcătoare în borduri pentru mașinile electrice au fost amplasate în Germania, în Koln, pe Dürener Straße și Klosterstraße, districtul Lindenthal.

„Bordurile cu încărcare oferă marele avantaj că se integrează perfect în infrastructura existentă a spațiului public”, a explicat Ascan Egerer din orașul Köln.

Acest sistem favorizează aspecte cruciale precum prevenirea supradimensionării mijloacelor de alimentare pe trotuare. Încărcătoarele pot înlocui sau îmbunătăți infrastructura stradală existentă fără a necesita spațiu suplimentar.

Acest sistem nu numai că rezolvă problema lipsei de disponibilitate a spațiului în zonele urbane pentru instalarea rapidă, scalabilă și economică a punctelor de încărcare publice accesibile, dar contribuie și la transformarea orașului către un mediu mai durabil.

Încărcătorul solar GoSun EV oferă 15 kWh/zi mașinilor electrice

Orașele cu o densitate ridicată a populației se confruntă cu provocări precum disponibilitatea redusă a spațiului, restricțiile de planificare urbană și lipsa parcărilor, dar apar probleme comparabile în comunitățile mici – în special în zonele cu clădiri de apartamente. Acolo, este imposibil să montezi stații electrice sau costurile sunt prea mari.

Obiectivul ambițios al guvernului federal de 15 milioane de mașini electrice în 2030 poate fi atins numai printr-o expansiune corespunzătoare. Acest lucru necesită aprox. 1 milion de puncte publice de încărcare în Germania pentru a permite persoanelor fără parcare proprie și opțiuni de încărcare să treacă la electromobilitate.

Soluția dezvoltată de Rheinmetall se bazează pe utilizarea inteligentă a infrastructurii urbane existente. Prin urmare, bordura cu încărcare este o alternativă pentru stația de încărcare convențională în spațiile publice.