E.ON Drive a ajuns la 100 de puncte de încărcare

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

E.ON Energie România a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice și private pentru mașinile electrice, prin proiectul E.ON Drive. Stațiile sunt în majoritate rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu și permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcție de capacitatea acesteia și modelul mașinii.

Cele mai multe puncte de încărcare sunt în București și în regiunea Moldovei, dar și în alte locații din țară, acestea fiind prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive (harta stații) sau prin aplicația mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS). Soluția E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât și clienților business, printre aceștia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate și din industrie.

Anul acesta numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicației E.ON Drive a depășit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizați prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparație, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.

Totodată, în baza unui parteneriat încheiat cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la sfârșitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject, cea mai mare rețea de stații din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanțe lungi.

Utilizatorii pot reîncărca vehiculele folosind aplicația mobilă cu același nume, E.ON Drive, lansată în anul 2019. 

Prețuri stații de încărcare E.ON Drive

E.ON oferă posibilitatea de încărcare, fără înregistrare, printr-o singură plată cu card bancar la un preț de 1,34 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea lentă în curent alternativ și 1,9 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.

Prin înregistrare, clienții își alimentează în sistem prepaid portofelul virtual” cu suma de 150 lei, sumă pe care o utilizează pentru efectuarea sesiunilor de încărcare la stațiile E.ON Drive. Astfel, clienții companiei beneficază de tarife preferențiale de 1,2 lei respectiv 1.7 lei/unitate de încărcare.

E.ON lansează o soluție de producere de energie verde

La nivel european E.ON opereaza peste 10.000 de puncte de incarcare în 10 țări europene, numărul încărcărilor fiind de peste 2 milioane anual.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare