Ce orașe europene fac ca tranziția la o mașină electrică să merite. Stații la 500 de metri distanță și încărcări gratuite

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
Statii incarcare auto Electric Up ghidul de finantare a incarca

Trecerea la o mașină electrică are numeroase beneficii pentru planetă. Deși avantajele vehiculelor electrice sunt destul de multe, încă există șoferi care ezită să achiziționeze o mașină electrică din cauza lipsei punctelor de încărcare.

În încercarea de a descoperi ce orașe europene încurajează utilizarea vehiculelor electrice, uSwitch a efectuat un studiu in 33 de orașe europene mari. Analizând cele patru categorii principale: preț mediu încărcare, distanța medie dintre stațiile de încărcare, puterea medie a încărcătorului și procentul de puncte de încărcare electrică gratuite, a fost acordat fiecărui oraș un punctaj.

Un număr de 33 de orașe europene au primit un scor pentru modul în care stimulează trecerea la vehicule electrice, astfel au fost determinate cele mai bune orașe din Europa pentru a deține un vehicul electric.

TOP 10 orașe europene în care merită să treci la o mașină electrică

1. Reykjavik

Cu un scor general de 7,94 puncte din 10 puncte, capitala Islandei Reykjavik a fost considerată cel mai bun oraș european în care merită să ai un vehicul electric. Reykjavik este bine clasat la toate categoriile, cu media sa de doar 0,55 km între stațiile de încărcare pentru vehicule electrice.

2. Glasgow

Cu cel mai bun scor din acest studiu, de 92%, pentru încărcătoarele gratuite, Glasgow este pe locul al doilea, cu un rating de 7,54 puncte din 10. În ciuda faptului că a obținut punctaje mari în majoritatea categoriilor, cel mai populat oraș din Scoția a avut un punctaj redus din cauza puterii medii de încărcare a unei mașini electrice, de 17 kWh.

mașină electrică

3. Lisabona

În ciuda faptului că a avut cel mai slab scor pentru încărcătoarele gratuite, de 1%, Lisabona oferă alte facilitați pentru șoferii de electrice. Prețul mediu pe kWh este de 0,17 euro, iar distanța medie dintre stațiile de încărcare este de 0,76 km, astfel capitala portugheză a obținut un scor general impresionant de 7,31.

4. Budapesta

Cu un rating de 7,14, capitala Ungariei, Budapesta, a fost cel mai bine clasat oraș din Europa Centrală. Cu peste jumătate din stațiile sale de încărcare pentru vehicule electrice gratuite și cu o putere medie de încărcare de 25 kWh, Budapesta a obținut punctaje mari la toate cele patru categorii.

5. Oslo

Oslo, pe locul cinci, este al doilea dintre cele trei orașe nordice din top. În ciuda unui procent mic de încărcătoare gratuite, de 8%, capitala norvegiană a obținut un rating de 7,04 puncte datorită în mare parte distanței excelente dintre punctele de încărcare de 0,61 km.

6. Barcelona

Chiar dacă 60% dintre punctele de încărcare electrică sunt gratuite, puterea medie de încărcare de 18 kWh a împiedicat Barceona să fie mai sus în clasament.

7. Haga

Cu cel mai bun scor, de 0,48 km, pentru distanța medie dintre stațiile de încărcare, Haga a avut scorul general compromis de un scor scăzut de 4% pentru încărcătoarele gratuite.

8. Praga

In Praga, al cărui punctaj pentru încărcătoarele gratuite de 9% a contrabalansat rezultate bune la categoriile putere medie de încărcare și preț mediu de încărcare, punctajul a fost de 6,78.

9. Anvers

Cu un scor general de 6,76, Anvers a fost pe locul 9 în studiu.

10. Helsinki și Amsterdam

Amsterdam și Helsinki au terminat pe locul 10, ambele primind un rating final de 6,63.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare