Cât te costă să încarci o mașină electrică pe A2 la stațiile MOL

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
tsg mol

MOL România a inaugurat, pe 26 iulie, două stații de servicii pe Autostrada Soarelui (A2), la km 196. Fiecare benzinărie MOL Murfatlar permite încărcarea a 4 mașini electrice în același timp.

Stațiile de încărcare mașini electrice din noile benzinării MOL, montate de TSG România, sunt Kempower, fabricate în Finlanda, și permit încărcări rapide pentru modele cu porturi Chademo, CCS. De asemenea, mașinile electrice pot fi încărcate și la Type 2.

Potrivit companiei, stațiile de încărcare pot fi folosite cu aplicația MOL Plugee, lansată în 2021. Astfel, utilizatorii care au deja aplicația instalată și care vor să efectueze o sesiune de încărcare trebuie să selecteze un încărcător (AC, DC sau UltraDC), apoi un conector, direct în aplicație sau din portalul web al șoferului, în timp ce utilizatorii care nu au aplicația instalată trebuie să scaneze codul QR de pe încărcător.

statii mol

Plata pentru încărcare se face exclusiv online, indiferent dacă utilizatorul are aplicația instalată sau nu. În momentul în care utilizatorul decide să se înregistreze în aplicație este obligat să introducă informațiile cardului său, motiv pentru care după fiecare sesiune de încărcare, suma de plată va fi automat retrasă. Dacă se optează pentru o înregistrare ca utilizator ocazional, va fi necesar ca informațiile cardului să fie introduse de fiecare dată când se inițiază o sesiune de încărcare.

În plus, în cazul utilizatorilor neînregistrați, va fi rezervată suma de 40 lei înainte de fiecare sesiune de încărcare. Dacă suma de plată pentru încărcare este mai mică de 40 lei, doar costul aferent acesteia va fi retras din contul bancar, respectiv 40 lei, iar banii rămăși vor fi returnați conform reglementărilor serviciului bancar al utilizatorului.

Tarife pentru încărcarea mașinilor electrice la stațiile MOL

Utilizatorii aplicației MOL Plugee, care optează pentru o sesiune de încărcare AC (22 – 43 kWh), vor plăti pentru primele 30 de minute un tarif de 1,75 lei/kWh și apoi vor fi taxați suplimentar cu 0,05 lei/minut, TVA inclus.

Utilizatorii vehiculelor electrice care nu s-au înregistrat în aplicație, însă, vor achita cu 20 de bani mai mult pentru un kW de energie consumată, la prețul de 1,95 lei/kWh pentru primele 30 de minute și apoi cu încă 0,05 lei/min.

Tarifele pentru încărcare DC (50 – 70 kWh) și UltraDC (peste 75 kWh) sunt, pentru primele 30 de minute, de 2,25 lei/ kWh pentru utilizatorii aplicației și de 2,35 lei/KW pentru utilizatorii ocazionali care nu și-au instalat aplicația, la care ulterior se adaugă 0,05 lei/minut.

V-ar putea interesa și:

Spre exemplu, în cazul unui utilizator al aplicației MOL Plugee, pentru o sesiune de încărcare rapidă de tip DC, de 50 de minute, pentru energia consumată în primele 30 de minute, respectiv pentru 27,35 kWh se va plăti suma de 61,53 lei, iar pentru celelalte 20 de minute se va aplica tariful de 0,05 lei/min, însemnând 1 leu, care se adaugă sumei de 61,53 lei, rezultând un total de 62,53 lei.

Foto: EVmarket.ro

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare