Pirelli prezintă prima sa anvelopă cu indicator HL – High Load

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset

Pirelli prezintă prima sa anvelopă cu indicator HL (High Load): o categorie nouă, dedicată în principal mașinilor și SUV-urilor electrice sau hibride.

Fabricată pentru a susține greutatea vehiculelor noi echipate cu baterii, anvelopa Pirelli este perfectă pentru vehiculele mai grele, așa cum sunt mașinile electrice. Modelul a fost special proiectat pentru a oferi o rezistență redusă la rulare, precum și un nivel ridicat de confort la conducere.

Noua anvelopă are marcajul HL (sarcină mare) pe perete, ca un indicator al capacităților sale și poate suporta o greutate cu până la 20% mai mare, prin comparație cu o anvelopă standard, respectiv cu 6% – 9% mai mare decât o anvelopă XL cu sarcină suplimentară, de aceeași mărime.

Lucid Air va fi echipat cu anvelopele Pirelli P Zero HL

Lucid Air va fi prima mașină care va folosi noile anvelope Pirelli HL. Pirelli P ZERO pentru acest model va fi disponibil în următoarele dimensiuni: HL 245 / 35R21 99 Y XL pe puntea din față și HL 265 / 35R21 103 Y XL pe puntea din spate, special concepute pentru noul sedan electric de lux produs și vândut, pe parcursul următoarelor luni ale acestui an, în Statele Unite ale Americii.

Tesla Roadster: Prețuri, autonomie, dată de lansare

În conformitate cu strategia Pirelli „Perfect Fit”, anvelopele P ZERO pentru Lucid Air au fost dezvoltate în colaborare cu producătorul auto, pentru a îndeplini pe deplin standardele de performanță cerute. Pentru a identifica designul specific pentru producătorul american, aceste anvelope vor fi marcate cu „LM1” pe pereții laterali.

„Căutarea soluțiilor tehnice de ultimă oră a fost întotdeauna în centrul afacerii Pirelli. Atenția pe care o acordăm tuturor formelor noi de mobilitate durabilă ne conduce acum către o tehnologie capabilă să anticipeze cerințele viitoare ale producătorilor de mașini pentru noile lor vehicule electrice și hibride, care necesită din ce în ce mai mult performanțe specializate de la anvelope,” a declarat Pierangelo Misani, Vicepreședinte Senior pentru cercetare și dezvoltare și cibernetică în cadrul Pirelli.

5 motive pentru care anvelopele de vară sunt necesare vara

Aceste anvelope P ZERO personalizate vor beneficia, de asemenea, de tehnologiile Pirelli Elect și PNCS. Pirelli Elect oferă rezistență redusă la rulare pentru a crește autonomia, zgomot redus de rulare pentru a maximiza confortul și un compus proiectat pentru aderență pentru a răspunde cerințelor instantanee de cuplu ale transmisiei electrice, precum și o structură capabilă să suporte greutatea acumulatorului.

Pirelli P Zero

Pentru a spori și mai mult confortul interior, tehnologia PNCS care constă dintr-un material special de absorbție a sunetului plasat în anvelopă, ajută la amortizarea vibrațiilor de aer care altfel ar fi transmise către interiorul vehiculului. Astfel, beneficiile acestui sistem pot fi resimțite atât în interiorul, cât și în exteriorul mașinii.

V-ar putea interesa și:

Foto: Pirelli

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare