Nokian Tyres Green Step o anvelopă din materiale reciclate

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Nokian Tyres

Nokian Tyres introduce anvelopa concept Nokian Green Step, realizată în proporție de 93% din materiale reciclate sau regenerabile. Astfel, compania se apropie și mai mult de obiectivul său ca 50% din toate materiile prime utilizate pentru anvelopele Nokian Tyres să fie reciclate sau regenerabile până în 2030.

Tot cauciucul folosit pentru anvelopa Nokian concept Green Step este natural, iar uleiurile folosite, cum ar fi uleiul de rapiță, sunt regenerabile. Aproape toți plastifianții, rășinile și adjuvanții tehnologici provin din resurse regenerabile.

Siliciul natural din cenușa de coji de orez este un ingredient principal de umplere pentru benzile de rulare și peretele lateral, iar fibrele de cord regenerabile sporesc rezistența anvelopei.

Ponderea materialelor reciclate în anvelopele Nokian va crește în viitor

Aproape fiecare componentă a anvelopei Green Step include și materiale reciclate. Negrul de fum utilizat în compușii de cauciuc provine de la anvelopele scoase din uz, iar butilul folosit pe suprafața interioară, și oțelul din centurile de oțel și sârmele de talon din structură sunt în mare parte reciclate.

„Credem că folosirea cauciucului reciclat, și mai ales a negrului de fum reciclat, va deveni o tendință în producția de anvelope: până în 2030, vom avea mai mulți furnizori noi și o tehnologie mai avansată. De asemenea, cererea pentru materii prime cu componente reciclate sau regenerabile va crește. Suntem foarte încântați că am inclus atât de multe elemente reciclate în anvelopa Green Step”, spune Jouko Ilomäki, Development Manager, Nokian Tyres.

Un avantaj pentru șoferi

Nokian Tyres Green Step este o anvelopă de iarnă ce poate rula pe zăpadă și gheață. Unele dintre materialele utilizate pentru anvelopa concept au fost deja folosite la multiple modele anterioare de anvelope Nokian Tyres.

De exemplu, cauciucul natural este un material important pentru toate anvelopele datorită caracteristicilor sale benefice, dar sunt analizate și alte surse naturale de cauciuc, cum ar fi planta Guayule.

Indici viteză anvelope, dot anvelope – semnificația acestor termeni

Uleiurile regenerabile sunt deja un element obișnuit la anvelopele companiei, având în vedere că Nokian Tyres a fost primul producător de anvelope din lume care a încetat să mai folosească uleiuri aromatice încă din 2005.

Anvelopa concept Nokian Tyres Green Step:

  • 93% din materiale reciclate sau regenerabile
  • Materialele regenerabile includ cauciucul natural, uleiurile regenerabile și siliciul natural din cenușa de coajă de orez
  • Materiale reciclate utilizate în aproape fiecare componentă a anvelopei
  • Materialele reciclate includ oțel reciclat și negru de fum
  • Inovațiile create pentru anvelopa concept vor fi încorporate în anvelopele viitoare
  • Obiectivul este ca 50% din toate materiile prime utilizate pentru anvelopele Nokian Tyres să fie reciclate sau regenerabile până în 2030

Nokian Tyres Green Step

„Chiar dacă procesul de proiectare a anvelopelor Nokian Tyres Green Step a început cu aproximativ un an în urmă, acesta este de fapt rezultatul a zeci de ani de inovație și expertiză acumulată în proiectarea sustenabilă a anvelopelor”, spune Teemu Soini, Senior Manager, Materials Development, Nokian Tyres.

V-ar putea interesa și:

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium. În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajați a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare