Ce este blocul motor, din ce este fabricat

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
ulei de motor, biturbo, Funcționarea motorului în 4 timpi, DOHC, OTTO, blocul motor, biela

Blocul motor este componenta principală a unui motor cu ardere internă. Este o piesă din metal, de obicei turnată din fontă sau aluminiu, care găzduiește cilindrii, arborele cotit, arborele cu came și alte componente.

Blocul motor este format din două părți principale: blocul cilindrilor și carterul. Blocul cilindrilor găzduiește cilindrii, care sunt cavități cilindrice în care se mișcă pistoanele. Carterul este partea inferioară a blocului motor și găzduiește arborele cotit, arborele cu came și alte componente.

Ce rol are blocul motor:

  • Oferă un suport structural pentru toate celelalte componente ale motorului.
  • Găzduiește cilindrii, care sunt locul în care are loc arderea combustibilului.
  • Găzduiește arborele cotit, care transformă mișcarea rectilinie a pistoanelor în mișcare rotativă a arborelui cotit
  • Găzduiește arborele cu came, care controlează mișcarea supapelor.
  • Găzduiește alte componente, cum ar fi sistemul de răcire și sistemul de lubrifiere.

Tipuri de blocuri motor

Există două tipuri principale de blocuri motor: blocuri monobloc și blocuri cu cilindri demontabili.

Blocurile monobloc sunt turnate dintr-o singură bucată de metal și conțin cilindrii încorporați. Blocurile monobloc sunt adesea folosite la motoarele diesel, deoarece acestea trebuie să reziste la sarcini mai mari decât motoarele pe benzină.

Blocurile cu cilindri demontabili sunt turnate din două bucăți de metal, una pentru blocul cilindrilor și una pentru carter. Acestea sunt adesea folosite la motoarele pe benzină.

Cilindrii sunt de obicei fabricați din fontă sau aluminiu și sunt montați în blocul cilindrilor cu ajutorul unor garnituri. Acest tip de bloc motor este mai ușor și mai ieftin decât blocurile monobloc, dar este și mai puțin rezistent.

Blocul motor din fontă versus aluminiu

În general, blocurile motor din fontă sunt folosite la motoarele diesel, deoarece acestea trebuie să reziste la sarcini mai mari decât motoarele pe benzină. Blocurile motor din aluminiu sunt folosite la motoarele pe benzină, deoarece acestea sunt mai ușoare.

Blocul motor este fabricat prin turnare. O matriță din metal sau din material plastic este umplută cu materialul topit, care se solidifică pentru a forma blocul motor.

În cazul blocurilor motor din fontă, materialul topit este de obicei o combinație de fier, carbon și alte metale. În cazul blocurilor motor din aluminiu, materialul topit este de obicei un aliaj de aluminiu cu alte metale, cum ar fi magneziu sau siliciu.

V-ar putea interesa și

Procesul de fabricație a blocului motor poate dura câteva zile sau chiar săptămâni, în funcție de dimensiunea și complexitatea blocului motor.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare