Cât costă scuterul electric BMW CE 04 în România

Autor: Cosmin Lixandru
BMW E Ink

BMW aduce în România scuterul electric BMW CE 04, care poate fi comandat la un preț de 11.690 euro fără programul Rabla Plus pentru motociclete care include un suport de aproximativ 2.200 euro.

BMW CE 04 are o putere maximă de 31 kW/42 CP. Pentru clasica „pornire de la semafor”, de la 0 la 50 km/h, sunt necesare doar 2,6 secunde.

Pentru clasa de autovehicule L3e-A1 cu putere redusă, este disponibilă o putere de acţionare de 23 kW/31 CP. Viteza maximă a ambelor versiuni BMW CE 04 este limitată la 120 km/h.

Test cu noul scuter electric eFUN Pusa 3kW

Noul BMW CE 04 are o capacitate amplă a bateriei de 60,6 Ah (8,9 kWh), oferind o autonomie de aproximativ 130 de kilometri (versiunea cu putere redusă: 100 km).

Noul BMW CE 04 are un motor electric cu magnet permanent, montat în cadru între baterie şi roata spate, aşa cum este utilizat într-o formă similară la automobilele BMW, preum 225xe Active Tourer.

Timp de încărcare BMW CE 04

Bateria litiu-ion este încărcată folosind dispozitivul de încărcare integrat, fie la o priză obişnuită de uz casnic, la un panou (wallbox) sau la o staţie de încărcare publică.

Când bateria este complet descărcată, timpul de încărcare este de 4 ore şi 20 de minute. Cu încărcătorul rapid disponibil opţional, cu o putere de până la 6,9 kW (2,3 kW este nivelul standard), timpul de încărcare este redus la doar 1 oră şi 40 de minute când bateria este complet descărcată.

Dacă nivelul bateriei este de numai 20% şi bateria este încărcată până la 80%, timpul de încărcare este redus la doar 45 de minute cu încărcătorul rapid opţional.

Câți bani economisește un livrator cu un scuter electric

În funcţie de piaţă, cablul de încărcare standard, cu o capacitate de încărcare de 2,3 kW, este livrat standard cu BMW CE 04.

Un cablu de încărcare Mode 3 este necesar pentru încărcarea rapidă la panoul (wallbox) de acasă sau la o staţie de încărcare publică.

“Este primul autovehicul electric BMW Motorrad pe care urmează să îl comercializăm prin rețeaua de dealeri din România. Beneficiind de programul Rabla, acest scuter va ajunge într-o zonă de preț sub 9.500 euro cu TVA inclus. Suntem deja în pregătirea unui produs financiar 3asyride care să faciliteze achiziționarea CE 04”, a declarat Ionuţ Bâtu, manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria.

V-ar putea interesa și:

Tehnologii BMW CE 04

Stabilitate sporită prin controlul patinării prin ASC (Control Automat al Stabilităţii). DTC (Controlul Dinamic al Tracţiunii) ca opţiune din fabrică. Acest sistem de control al tracţiunii este disponibil pe noul BMW CE 04, comparabil cu Controlul Automat al Stabilităţii la motocicletele BMW cu motor termic.

ASC limitează cuplul motorului în raport cu patinarea roţii spate. Controlul Dinamic al Tracţiunii (DTC), disponibil opţional, oferă o siguranţă d şi mai mare a călătoriei. DTC permite o accelerare şi mai sigură, în special în poziţia înclinată.

Noul BMW CE 04 dispune standard de trei moduri de condus: „ECO”, „Rain” şi „Road”. De asemenea, ca opţiune din fabrică este disponibil şi modul suplimentar „Dynamic”, permiţând scuterului să accelereze într-un ritm şi mai rapid.

Cadrul principal este o construcţie tubulară din oţel. Roata faţă este controlată de o furcă telescopică cu diametrul tubului glisant de 35 mm. Controlul roţii spate constă dintr-un braţ oscilant pe o singură parte.

V-ar putea interesa și:

În spate, suspensia şi amortizarea sunt realizate de un braţ transversal controlat direct şi acoperit complet. Noul BMW CE 04 este echipat cu anvelope de dimensiuni generoase, cu 120/70 R15 67H în faţă şi 160/60 R15 56H în spate.

În faţă, o frână cu două discuri asigură o decelerare sigură, susţinută de un sistem cu un singur disc în spate. În plus, BMW Motorrad ABS asigură un nivel ridicat de siguranţă activă. ABS Pro, disponibil opţional, merge şi mai departe: prin intermediul unui senzor de înclinare, ABS Pro controlează şi frânarea pe viraje, oferind astfel cea mai mare siguranţă posibilă.

Noul scuter electric este echipat standard cu un ecran color TFT de 10,25 ţoli (26,04 cm), cu navigaţie şi conectivitate integrate.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn

Știri similare