Un nou recall Mercedes în România pentru 100 de mașini

Autor: EVmarket Romania

Un nou recall Mercedes pentru aproximativ 100 de autoturisme Mercedes-Benz Clasa C model 206, Mercedes-Benz Clasa S model 223 (fabricate între 07/2021 – 09/2021) și Mercedes-Benz EQC – model 293 (fabricate între 06/2019 – 12/2020), care ca scop remedierea unor defecțiuni tehnice.

Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor Mercedes afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate service.

Recall Mercedes: înlocuire pompă de combustibil

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, există posibilitatea ca o duză de la nivelul pompei de combustibil să nu fi fost instalată în conformitate cu specificațiile.

Dacă duza nu este atașată în conformitate cu specificațiile, aceasta se poate slăbi și poate fi aspirată de pompă. Așadar, nu poate fi exclusă o pierdere spontană a propulsiei fără o avertizare a șoferului, acest lucru ar putea creste riscul unui accident.

Va fi informată întreaga rețea de Parteneri Autorizați și vor fi contactați proprietarii cunoscuți ai autovehiculelor vizate pentru a-i informa despre această campanie și pentru a se prezenta cu autovehiculul la cel mai apropiat Atelier Autorizat Mercedes-Benz pentru remedieri gratuite.

Scopul acțiunii: Verificarea sistemului de alimentare al autovehiculului ca măsură de precauție și înlocuirea rezervorul de combustibil, inclusiv pompa de combustibil, dacă este necesar.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 14 ore.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România – 22 mașini model 206 și 223. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici: (W1K2231631A062604, etc).

V-ar putea interesa și:

Recall Mercedes: reparare cablaj servodirectie

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, există posibilitatea ca la nivelul autovehiculului, să fi fost deteriorat cablajul direcției în timpul asamblării.

În această situație, datorită deteriorării stratului izolator, nu este exclusă pătrunderea umezelii la nivelul cablajului și, în timp, și la nivelul unității de comandă a direcției. Ca urmare, este posibil ca, în timpul utilizării autovehiculului, să nu mai funcționeze servodirecția. Acest lucru ar putea crește riscul unui accident.

Va fi informată întreaga rețea de Parteneri Autorizați și vor fi contactați proprietarii cunoscuți ai autovehiculelor vizate pentru a-i informa despre această campanie și pentru a se prezenta cu autovehiculul la cel mai apropiat Atelier Autorizat Mercedes-Benz pentru remedieri gratuite.

Scopul acțiunii: Verificarea stării cablajului servodirecției ca măsură de precauție și efectuarea eventualelor reparații necesare.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 2 ore.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România – 73 mașini model 293. Seriile de sașiu – VIN – le găsiți aici: (W1K2938901F003634, etc).

V-ar putea interesa și:

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Mercedes pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia.

Cei care nu se mai află în posesia autovehiculului menționat, li se solicită să comunice dealerului numele și adresa noului proprietar, respectiv situația autovehiculului.