Recall-uri pentru automobile electrice Tesla în 2022. Noi probleme software

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
tesla Plaid model X recall tesla, taxa pe lux

Producătorul american de automobile electrice premium Tesla a anunțat un nou program de recall, care vizează toate modele din gamă.

Noul recall Tesla va actualiza software-ul senzorilor geamurilor electrice, care nu pot detecta mâinile sau degetele persoanelor înainte ca geamurile să fie închise.

Deși problema pare minoră, defecțiunea senzorilor de geamuri poate răni grav pasagerii, în special copii.

Recall Tesla pentru 1 milion de mașini electrice

Tesla face acum un recall pentru peste un milion de mașini electrice. Însă, tehnologia permite șoferilor să nu ajungă la service. Fiind o problemă de software, totul se va rezolva printr-o actualizare over-the-air.

Senzorii geamurilor electrice, care ar trebui să detecteze obstacole precum mâinile sau degetele pasagerilor aflate pe geam, nu funcționează și pot permite geamurilor să se închidă.

Din această cauză, geamurile nu se mai opresc automat și pasagerii își pot prinde mâinile în geam.

Noul recall Tesla afectează peste un milion de mașini fabricate între 2017 și 2022. Este rechemată în service întreaga gamă de modele Tesla: Model S, Model X, Model 3, Model Y.

Primele incidente au apărut în august 2022, iar după ce compania a verificat mai multe exemplare a decis că este vorba de un recall mai mare.

V-ar putea interesa și:

Anul acesta au mai fost câteva recall-uri pentru automobile Tesla. Autoritatea Federală de Transport Auto din Germania (KBA) a inițiat o campanie de rechemare pentru aproximativ 60.000 de Tesla Model 3 și Model Y. Aceasta a descoperit o problemă la sistemul de apelare de urgență eCall.

Un alt recall in 2022, care a vizat masinile Tesla, a fost pentru o problemă la cuplarea centurilor de siguranță. Avertizorul sonor pentru necuplarea centurii nu putea fi auzit din cauza unei erori software. Problema a afectat 800.000 de mașini Tesla, inclusiv toate exemplarele Model 3 și Y, precum și câteva unități Model S și X, construite în 2020 și 2021.

De asemenea, Tesla a făcut un recall peste 500.000 de mașini din cauza sistemului sonor de avertizare pentru pietoni.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare