Recall Ford în România pentru motorul de 1.5 litri: risc de incendiu

Autor: Cristian Gubandru
Ford Puma recall ford

Ford România S.A., Compania Națională de Vânzări, Divizia FCSD, a demarat operațiunea de recall pentru peste 100 de mașini Ford, modelele Fiesta, Puma, Focus, Kuga.

Recall Ford în România pentru motorul de 1.5 litri

La unele dintre vehiculele afectate, este posibil ca separatorul de ulei de motor din partea dreaptă să fi fost deteriorat înainte de asamblarea motorului.

Un separator de ulei deteriorat poate avea scurgeri de ulei, iar clientul poate simţi miros de fum de ulei, poate vedea fum de ulei emanând din zona compartimentului motorului sau poate observa scurgeri de ulei pe sau sub motor.

În unele cazuri, dacă o cantitate suficientă de ulei se acumulează şi migrează către o sursă de aprindere, se poate produce un incendiu în compartimentul motor.

Numărul de vehicule afectate în România este de 112.

Dealerul Ford autorizat va inspecta separatorul de ulei de motor şi, dacă se constată că este deteriorat şi/sau prezintă scurgeri, va monta unul nou.

Vor fi trimise scrisori în legătură cu această campanie tuturor utilizatorilor de autoturisme afectate pentru a se prezenta la cel mai apropiat reparator autorizat Ford.

Durata intervenției este de 0.3 – 0.5 ore. Toate lucrările vor fi efectuate gratuit.

motor ford

V-ar putea interesa și:

Modelele Ford Focus au și un recall pentru o port-fuzetă de suspensie

Există posibilitatea ca unele modele Ford Focus să aibă o port-fuzetă de suspensie faţă care a fost fabricată incorect. Este posibil ca orificiul pentru şurubul de fixare a articulaţiei cu bilă a braţului inferior să fie în afara poziţiei, determinând orificiul pentru şurubul port-fuzetei joase să aibă o grosime redusă a peretelui pe o parte, ceea ce ar putea compromite forţa de strângere şi ar putea duce la desprinderea articulaţiei cu bilă inferioare şi ar putea creşte riscul de pierdere a controlului vehiculului. Marea majoritate a vehiculelor vor necesita doar o inspecţie.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn