Recall Dacia pentru 5.700 de autoturisme Logan și Sandero III

Autor: EVmarket Romania
Dacia recall dacia logan III

Recall Dacia: Renault Commercial Roumanie face două recall-uri, care vizează 1.366 de mașini Dacia Logan III și Dacia Sandero III pentru înlocuirea conductei de alimentare cu carburant și 4.393 de mașini Dacia Logan III pentru reconfigurarea sistemului de apelare de urgență cu care este echipat vehiculul.

Proprietarii mașinilor Dacia afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Dacia pentru modelul lor.

Recall Dacia: Înlocuirea conductei de alimentare cu carburant

Compania a identificat un risc de fixare slabă a unei conducte de alimentare cu carburant. Acest lucru ar putea conduce, în timp, la o scurgere în compartimentul motor al vehiculului. Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România este de 1366 mașini Dacia Logan III și Dacia Sandero III.

Durata de acțiune este de 0,8 ore. Intervenția va fi realizată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de Dacia.

Așadar, este necesar să contactați în cel mai scurt timp un reparator din Rețeaua autorizată de pe teritoriul României, pentru stabilirea unei programări în vederea verificării circuitului de carburant și a înlocuirii componentelor vizate.

V-ar putea interesa și:

În cazul în care autovehiculul afectat de această problemă a fost vândut, este necesar să transmiteți scrisoarea primită de la Dacia actualului proprietar sau să o returnați la adresa de pe plic.

Recall Dacia: Reconfigurarea sistemului de apelare de urgență

Dacia a identificat faptul că nu funcționează sistemul de apelare de urgență și/ sau butonul SOS cu care sunt echipate 4.393 de vehicule Dacia Logan III.

Durată de acțiune este de 30 minute. Intervenția va fi realizată gratuit, costurile fiind acoperite de constructor.

În acest sens, trebuie să contactați în cel mai scurt timp un reparator din Rețeaua autorizată Dacia România în vederea stabilirii unei programări pentru reconfigurarea sistemului de apelare de urgență cu care este echipat vehiculul în cauză.

V-ar putea interesa și:

În eventualitatea în care autovehiculul nu se mai află în posesia celui care a cumparat-o, este indicat să transmiteți această scrisoare actualului proprietar sau să o returnați la adresa de pe plic.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare