Recall pentru peste 1.600 de autoturisme BMW Seria 3 E46

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
BMW Seria 3 E46

BMW România recheamă în service peste 1.600 de autoturisme BMW Seria 3 E46 pentru a inspecta airbag-ul de la șofer și, dacă este necesar modulul airbag sau generatorul de gaz vor fi înlocuite.

Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile vor fi acoperite integral de către fabrică. Proprietarii mașinilor BMW Seria 3 E46 afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall BMW pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia.

Este posibil ca din cauza unor scurgeri, substanța declanșatoare din generatorul cu gaz al airbag-ului să absoarbă umiditatea. Un grad ridicat de absorbție a umidității combinată cu șocuri mecanice poate duce la o defecțiune a declanșatorului.

V-ar putea interesa și:

În acest caz, dacă apare o declanșare a airbag-ului, este posbilă și o presiune internă foarte mare ce poate duce în cel mai defavorabil caz la spargerea generatorului cu gaz iar particulele metalice rezultate pot cauza răniri chiar fatale.

În Iulie 2019 și Septembrie 2019, BMW a aflat de două incidente în Australia ce pot fi cauză a spargerii corpului metalic de umflare a airbagului fabricat de compania Takata.

În Noiembrie 2019, BMW a confirmat un alt incident cu un model BMW Seria 3 E46 în Cipru.

V-ar putea interesa și:

Airbagul de la șofer va fi inspectat și dacă este necesar modulul airbag sau generatorul de gaz vor fi înlocuite.

Autovehiculele BMW Seria 3 E46 rechemate în service sunt în număr de 618. Seriile de șașiu (VIN) ale autovehiculelor ce fac parte din campanie le găsiți aici (pagina 3/38, WBAAL110X0AX08246, etc).

Foto: Jonathan Petersson from Pixabay

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare