Mercedes-Benz anunță 13 recall-uri în România

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
recall mercedes benz mercedes-benz

30 ian. 2022 / Mercedes-Benz anunță 13 recall-uri în România în prima lună din an, pentru 5.642 de mașini cu probleme. Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile fiind acoperite integral de către fabrică. 

Proprietarii mașinilor Mercedes-Benz afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori, pentru a se programa la o unitate de service.

Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Mercedes pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia.

Recall Mercedes-Benz: Pompă lichid de răcire

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, pompa de lichid de răcire controlabilă prin vacuum poate avea o scurgere între circuitele de lichid de răcire și de vacuum. În acest caz, lichidul de răcire poate intra în circuitul de vacuum. Dacă supapele electrice de comutare sunt expuse lichidului de răcire, o creștere continuă a temperaturii părții componente până la un risc de incendiu nu poate fi exclusă complet în timp, în cazuri individuale, din cauza unei reacții electrochimice.

Scopul acțiunii: se va efectua o actualizare a software-ului și se va înlocui supapa electrică de comutare.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 1 oră.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: 167, 205, 213, 222, 223, 238, 253, 257, 463.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 4962 unități.

Recall: Actualizare software unitate control motor diesel

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, din cauza unei erori de instalare pe standul de testare, au apărut inexactități în timpul determinării nivelurilor de emisii de CO2, în contextul omologării de tip a anumitor variante de vehicule. Ca urmare, nivelurile de emisii de CO2 menționate pe certificatul de omologare de tip pot fi ușor depășite.

Scopul acțiunii: se va actualiza software-ul unității de control al motorului.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 30 minute.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: 117, 176, 246.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 329 unități.

Recall: Parametrii funcționare arbore cotit

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, arborele cotit poate să nu corespundă specificațiilor. În acest caz, durata de viață a arborelui cotit poate fi afectată. În consecință, nu poate fi exclusă deteriorarea bruscă a motorului care duce la o defecțiune a vehiculului. Acest lucru ar putea crește riscul unui accident.

Scopul acțiunii: se va înlocui motorul.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 2 zile.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: GLE (model series 167), E-Class (model series 213), GLB (model series 247), GLC (model series 253).

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 1 unitate.

Recall: Conexiunea șurubului de la sursa de alimentare

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, șurubul de la sursa de alimentare pentru servodirecția electrică ar fi putea fi contaminat cu adeziv topit. În acest caz, efectele îmbătrânirii adezivului pot duce la pierderea rezistenței și, prin urmare, și la o pierdere a șurubului de pe poziție.

O întrerupere a alimentării nu poate fi exclusă. În consecință, asistența electrică a direcției se poate opri spontan în timpul conducerii. Acest lucru ar putea crește riscul unui accident.

Scopul acțiunii: se va verifica conexiunea șurubului pe vehiculele afectate și se va efectua orice lucrare de reparație necesară.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 1 oră.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: CLA (model 118) și Aclass (model 177).

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 1 unitate.

Recall Mercedes-Benz: Manual de utilizare tipărit

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, este posibil ca manualul de utilizare tipărit să nu fie inclus în vehicul. Deși vehiculele sunt echipate cu un manual digital integrat, acest manual nu include date tehnice și, prin urmare, nu conține informații suplimentare, potențial relevante pentru siguranță (cum ar fi sarcina maximă pe acoperiș). Dacă astfel de informații sunt ignorate, nu poate fi exclus un risc crescut de accident. Este posibil ca respectarea reglementărilor legale locale să nu fie asigurată.

Scopul acțiunii: se va furniza manualul de utilizare tipărit ca măsură de precauție.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 30 minute.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: 243, 247.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 45 unități.

Recall: Prinderea centurii de siguranță a șoferului

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, este posibil ca centura de siguranță a scaunului șoferului să nu fi fost instalată în conformitate cu specificațiile vehiculului. În acest caz, armătura de capăt a centurii de siguranță ar fi menținută în poziție numai de ornamentele exterioare ale scaunului.

Este posibil ca funcția de reținere a centurii de siguranță să nu fie disponibilă în caz de efort sau în caz de accident, ceea ce poate crește riscul de rănire a șoferului.

Scopul acțiunii: se va verifica fixarea la capătul centurii de siguranță a vehiculului afectat ca măsură de precauție și se va repara dacă este necesar.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 30 minute.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: 206.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 15 unități.

Recall: Actualizare software unitate de comandă a motorului

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, software-ul unității de control a motorului ar putea să nu îndeplinească specificațiile stabilite. În acest caz, motorul ar putea să se oprească la scurt timp după pornirea sa și nu ar fi posibil să fie repornit din nou. Acest lucru se poate întâmpla brusc și în situația de conducere a autovehiculului. Acest lucru ar crește riscul unui accident.

Scopul acțiunii: se va actualiza software-ul unității de comandă a motorului.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 30 minute.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: C-Class (206 platform), E-Class (213 platform), S-Class (223 platform), E-Class Coupe/Cabriolet (238 platform), CLS (257 platform) and GLE (167 platform).

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 1 unitate.

Recall: Actualizarea software-ului unității de control al motorului diesel

Conform perspectivei legale a KBA, există anumite calibrări specifice ale funcționalităților motorului care trebuie modificate.

Scopul acțiunii: se va actualiza software-ul unității de comandă a motorului diesel.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 30 minute.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: 169, 245.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 115 unități.

Recall: Aplicare protecție pentru conductele de frână

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, În urma unei astfel de monitorizări, distanța dintre cablajul de frână și cablajul electric poate să nu fie suficientă în anumite cazuri la vehicule.

În cazul în care distanța prevăzută între conductele de frână și cablajul electric nu este respectată, pot apărea urme de uzură. În cazul în care izolarea liniei electrice se uzează, nu poate fi exclus un scurtcircuit și, în cel mai rău caz, o conductă de frână topită și, prin urmare, o scurgere de lichid de frână.

În consecință, lampa de avertizare pentru nivelul lichidului de frână din ceasurile de bord s-ar putea aprinde. În timp, dacă lampa de avertizare aprinsă pentru nivelul lichidului de frână este ignorată până când nu mai este disponibil lichid de frână, distanța de frânare a vehiculului poate crește, ceea ce poate crește riscul de accident. În cel mai nefavorabil caz, un incendiu nu poate fi exclus.

Scopul acțiunii: se va instala protecția pentru conductele de frână afectate și, dacă este necesar, se va înlocui cablajul electric și/sau conductele de frână ale punții față.

Lucrarile vor dura aproximativ 1 oră.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: Sprinter.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 6 unități.

Recall: Actualizare de soft pentru unitatea de control a motorului

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, este posibil ca software-ul unității de comandă a motorului să nu corespundă specificațiilor. În acest caz, motorul se poate opri brusc la scurt timp după pornire fără o avertizare preliminară, indiferent de situația de conducere, și nu poate fi repornit. Acest lucru ar crește riscul unui accident.

Scopul acțiunii: se va actualiza soft-ul unitatii de control a motorului.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 30 minute.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: C-Class (model series 206), E-Class (model series 213), E-Class Coupe/Cabriolet (model series 238), CLS (model series 257) and GLE (model series 167).

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 89 unități.

Recall: Verificarea suportului pentru ghidajul cablajului demaror-alternator

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, ghidajul cablajului demaror-alternator poate să nu fie fixat corect în poziția sa la anumite vehicule. În acest caz, ghidajul poate coborî pe suportul de transmisie, ceea ce poate conduce la frecare în timp. În cazul în care izolația liniei electrice se uzează, nu poate fi exclus un scurtcircuit și, în cel mai rău caz, un incendiu al vehiculului.

Scopul acțiunii: se va corecta prinderea ghidajului afectat.

Operațiile necesare vor fi gratuite.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: Sprinter.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 7 unități.

Recall Mercedes: Actualizarea configurației sistemului MBUX

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, configurația sistemului MBUX al vehiculului nu îndeplineste specificațiile corespunzătoare. În acest caz, mai multe funcții și aplicații (de ex. televizorul, manualul digital al proprietarului) nu ar fi dezactivate în timpul conducerii autovehiculului. Fără o dezactivare atunci când șoferul începe să conducă sau în cazul unei selecții active a unei funcții de către șofer, distragerea atenției conducătorului poate crea un risc crescut de accident.

Scopul acțiunii: se va actualiza configurația sistemului MBUX.

Lucrările necesare vor dura aproximativ 1 oră.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: C-Class (model series 206), SClass (model series 223), SL (model series 232) and EQS (model series 297).

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 1 unitate.

Recall Mercedes-Benz: Înlocuirea traversei cârligului de remorcare

În cadrul monitorizării globale a produselor, Mercedes-Benz AG a constatat faptul că, la anumite modele cu carlig de remorcare se pot forma fisuri în piesa de legătură a carligului de remorcare. Dacă se formează crăpături în piesa de conectare pe parcursul duratei de viață a vehiculului, rezultând o defecțiune a piesei de conectare, în cel mai rău caz, cârligul de remorcă ar putea fi smuls. Acest lucru ar putea crește riscul unui accident rutier.

Scopul acțiunii: se va înlocui suportul carligului de remorcare cu o variantă ranforsată.

Operațiile necesare vor fi gratuite.

Model autovehicule Mercedes-Benz afectate: VS30 Sprinter.

Număr de vehicule ce ar putea fi afectate în România: 70 unități.

V-ar putea interesa și:

Va fi informată întreaga rețea de Parteneri Autorizați și vor fi contactați proprietarii cunoscuți ai autovehiculelor vizate pentru a-i informa despre această campanie și pentru a se prezenta cu autovehiculul la cel mai apropiat Atelier Autorizat Mercedes-Benz pentru remedieri gratuite.

Sursa: TheDaily.ro.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare