Recall Audi pentru 9 modele de mașini: A4, A5, A6, A7, Q5, Q7

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
recall audi

Porsche România face un recall care vizează 191 de autoturisme Audi, modelele Audi A4 (8W), A5 (F5), A6 (4A), A7 (4K), Q5 (FY), Q7 (4MG), Q8 (4MN), A8 (4N), etron (GE). Intervenția este efectuată gratuit, toate costurile vor fi acoperite integral de către fabrică.

Proprietarii mașinilor Audi afectate de rechemări în service vor fi anunțați prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service. Cei care nu sunt primul proprietar, au cumpărat mașina din străinătate, pot suna la un dealer pentru a verifica dacă există un recall Audi pentru modelul lor. Operațiunea este gratuită și pentru aceștia.

Recall Audi – Reparare punte spate

La autovehiculele Audi dintr-un anumit interval de fabricație, în anumite circumstanțe, există posibilitatea ca pe basculele longitudinale ale punții spate să se fi montat piulițe care nu corespund cu specificațiile.

Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla 2021

Din acest motiv, pe parcursul duratei de viață a autovehiculului se pot produce fisuri pe piulițe și, ca urmare, se pot rupe piulițele. În circumstanțe nefavorabile, o piuliță spartă poate produce un joc ridicat între bascula longitudinală și suportul roții și astfel o modificare a reglării punții spate.

V-ar putea interesa și:

Acest fapt se poate observa prin intermediul poziției strâmbe a volanului la deplasarea în linie dreaptă. Din alt punct de vedere se poate observa faptul că, la frânare/accelerare, autovehiculul „trage“ într-o parte. Nu se poate însă exclude o „deviere” bruscă, necontrolabilă a punții spate, la viteze mai mari.

Reparația presupune înlocuirea respectivelor piulițe de pe bascula longitudinală a punții spate.

Verificarea durează aproximativ o oră și jumătate de oră.

V-ar putea interesa și:

Foto: Audi

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare