Discuții pentru a modifica Rabla Plus: ”Îți dau voucher și îți cumperi Tesla?”

Autor: EVmarket Romania
tesla model 3 facelift rabla plus

Guvernul vrea să modifice programele Rabla Clasic și Rabla Plus pentru a încuraja românii să cumpere autoturisme fabricate în România, de la Dacia și Ford. 

Se discută introducerea unui plafon de preț pentru a cumpăra mașini noi prin programul Rabla Clasic, care ar ajuta Dacia și pentru a reduce din nou pragul pentru programul Rabla Plus, care ar ajuta pe Ford, întrucât la Craiova va fi fabricat Ford Puma electric în 2024.

Un nou plafon pentru Rabla Plus

Pentru Programul Rabla Plus se ia din nou în calcul scăderea plafonului de preț pentru ca o mașină electrică să fie eligibilă, de la 75.000 euro în prezent la 40.000 euro anul viitor.

„Nu mi se pare corectă adresabilitatea. Îți dau voucher și îți cumperi Tesla. Cred că voi scădea pragul pentru adresabilitate până într-un anumit cost”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, scrie b1tv.ro.

Ministrul Mediului Mircea Fachet a spus că vrea să mute o parte din bugetul „Rabla Clasic” la „Rabla Plus” pentru a încuraja cumpărarea de mașini nepoluante.

V-ar putea interesa și:

Anul acesta, aproape 10.000 de autoturisme au fost achiziționate prin Programul Rabla Plus și circa 27.000 prin Programul Rabla Clasic.

Până pe 30 noiembrie, persoanele fizice, juridice și UAT-urile se pot înscrie în programele Rabla și Rabla Plus. Bugetele alocate sunt de 222.457.000 lei, respectiv 272.468.500 lei.

Paşii pentru înscrierea în programul Rabla

În Programul Rabla Clasic, prima de casare este 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a 2 autovehicule uzate.

Prima de casare se acordă pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 155 g CO_2/km în sistem WLTP.

V-ar putea interesa și:

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului RablaPlus este de 120 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autovehiculului nou.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn