Persoanele juridice au comandat în aproximativ 4 luni de la demararea programului Rabla Clasic și Rabla Plus 1.521 de vehicule, dintre care 946 de mașini prin Rabla Clasic și 575 de vehicule prin Rabla Plus, reiese din datele AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu).
Anul acesta, românii au putut comanda mașini prin Rabla Clasic începând cu 17 martie, iar prin Rabla Plus începând cu 25 martie.
Mașini prin Rabla Plus
De la începerea programului în 2020, prin Rabla Plus, persoanele juridice au depus dosare pentru 575 vehicule electrificate, dintre care 158 mașini hibride, 412 mașini electrice, 5 motociclete electrice.
După aprobarea dosarelor, persoanele juridice se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus.
Incepând cu 24 iulie 2020, AFM a simplificat procedura de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.
Dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice și dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto se vor transmite la AFM doar prin intermediul poștei electronice.
V-ar putea interesa și:
- 30 de mașini electrice la vânzare în România în 2020. Prețuri și specificații
- Cele mai vândute mașini electrice noi în România vs. Europa
- Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în România în 2020
- AFM: În 4 ani, românii au achiziționat 2500 de mașini electrice
În ceea ce privește dosarele respinse cu posibilitatea de remediere, documentele necesare completării/clarificării dosarului de acceptare vor fi transmise către AFM tot prin intermediul poștei electronice, în termenul prevăzut de ghid. Măsura se va aplica și pentru contestaţii, acestea urmând a fi formulate în scris și transmise scanat.
Pentru producători, cererea de decontare se va semna prin utilizarea semnăturii electronice calificate și se va transmite prin intermediul poștei electronice la AFM, respectând condițiile din ghid.
V-ar putea interesa și:
- Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?
- Mașini plug in hybrid: 10 motive să iți cumperi una
- Adaptarea vechilor mașini la mobilitatea electrică, o soluție?
Programul Rabla, demarat pe 17 martie 2020, este Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.
Programul Rabla Plus, demarat pe 25 martie 2020, este Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.
Foto: nile from Pixabay Urmărește-ne pe FACEBOOK