Volvo testează o tehnologie de încărcare wireless

Autor: Cristian Gubandru
volvo incarcare wireless

Volvo Cars testează o tehnologie de încărcare wireless pentru mașini electrice. Timp de trei ani, o flotă de mașini electrice taxi Volvo XC40 Recharge, folosită de Cabonline, cel mai mare operator de taximetrie din regiunea nordică, va fi alimentată folosind încărcătoare wireless la stațiile din Göteborg, Suedia.

Testul de încărcare wireless este unul dintre proiectele din cadrul inițiativei strategice Gothenburg Green City Zone, în cadrul căreia zonele desemnate din oraș sunt folosite ca bancuri de testare pentru dezvoltarea tehnologiilor durabile.

„Testarea noilor tehnologii de încărcare împreună cu parteneri selectați este o modalitate bună de a evalua opțiunile alternative de încărcare pentru viitoarele noastre mașini”, a declarat Mats Moberg, șeful de cercetare și dezvoltare la Volvo Cars.

Stațiile de încărcare utilizate în test sunt livrate de Momentum Dynamics, furnizor de sisteme de încărcare electrică wireless.

Încărcarea începe automat atunci când un vehicul compatibil parchează deasupra unui suport de încărcare încorporat în asfalt, permițând șoferilor să încarce fără a ieși din mașină.

Încărcare wireless mașini electrice Volvo

Stația de încărcare trimite energie prin suportul de încărcare, care este preluat de o unitate receptor din mașină. Pentru a alinia cu ușurință mașina cu suportul de încărcare, Volvo Cars va folosi sistemul său de camere la 360 de grade.

Pentru mașinile XC40 Recharge electrice, puterea de încărcare wireless va fi mai mare de 40 kW, ceea ce face ca vitezele de încărcare să fie de aproximativ patru ori mai mari decât un încărcător de 11 kW AC și aproape la fel de rapide ca un încărcător rapid de 50 kW DC.

volvo incarcare wireless

În total, mașinile Volvo vor fi folosite mai mult de 12 ore pe zi și aproximativ 100.000 km pe an.

V-ar putea interesa și:

Alți parteneri implicați în proiectul de încărcare wireless sunt retailerii suedezi Volvo Bil și Volvo Car Sörred, compania energetică suedeză Vattenfall și rețeaua sa de încărcare InCharge, compania de energie urbană Göteborg Energi și Business Region Gothenburg, o agenție municipală de dezvoltare economică deținută de orasul Göteborg.

Anul trecut, Volvo Cars a participat la lansarea inițiativei Gothenburg Green City Zone, care urmărește să realizeze un transport fără emisii până în 2030.

Folosirea unui oraș ca teren de testare va permite companiei să accelereze dezvoltarea tehnologiilor și serviciilor în zonele de electrificare, mobilitate partajată, conducere autonomă, conectivitate și siguranță.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare