Prețuri și specificații noul Volkswagen Tiguan

Autor: Cristian Gubandru
Volkswagen Tiguan SUV

Cea de-a treia generație Volkswagen Tiguan are un preț de pornire pe piața din România de 33.300 euro cu TVA ( 1.5 eTSI 130 CP). Modelul are și propulsoare hibrid plug-in, ce permit o autonomie electrică de circa 100 de kilometri.

Noul Tiguan a crescut în lungime cu aproximativ trei centimetri. Înălțimea, lățimea și ampatamentul rămân practic identice cu modelul anterior. Capacitatea portbagajului a crescut cu 37 de litri, până la 652 de litri.

Design expresiv & aerodinamică îmbunătățită

SUV-ul compact dispune de un design complet nou. Partea frontală a autovehiculului are un aspect puternic, cu faruri LED foarte plane și o bandă orizontală acoperită cu sticlă.

O nouă bandă LED orizontală accentuează partea inconfundabilă din spate a modelului Tiguan.

Volkswagen Tiguan SUV

V-ar putea interesa și:

Interiorul modelului Tiguan dispune de un concept și un design complet noi: un nou Cockpit digital, un ecran Infotainment cu o dimensiune de până la 38 de centimetri (15 inch) și o structură și grafică a meniului complet nouă, un nou head-up display (proiecții pe parbriz) și un nou comutator multifuncțional pentru experiența conducerii cu afișaj OLED integrat.

Acest nou buton de comandă rotativ cu propriul mini-ecran poate fi utilizat pentru a controla profilul de conducere, volumul radioului sau culorile iluminării ambientale.

Prețuri și motorizări Volkswagen Tiguan

Datorită MQB evo, modelul Tiguan poate avea diverse tipuri de propulsoare:

  • motoare turbo diesel (TDI): 2.0 TDI 150 CP – 37.200 euro cu TVA, 2.0 TDI 193 CP  – 44.500 euro cu TVA;
  • motoare turbo pe benzină (TSI)
  • motoare mild hybrid turbo pe benzină (eTSI): 1.5 eTSI 130 CP  – 33.200 euro cu TVA, 1.5 eTSI 150 CP – 37.300 euro cu TVA;
  • sisteme hibrid plug-in hybrid (eHybrid)

La fel ca în cazul modelelor Volkswagen ID. și al noului Passat, în viitor, poziția pentru treapta de viteză se va schimba cu ajutorul unui comutator cu un principiu de operare auto-explicativ, aflat pe coloana de direcție, în partea dreaptă a volanului.

V-ar putea interesa și:

Comutatorul se rotește în față spre „D” pentru deplasarea înainte și înapoi, spre „R” pentru marșarier, în timp ce frâna de parcare se activează prin apăsarea lateralului comutatorului. În plus, toate modelele Tiguan dispun de padele în spatele volanului.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn