Volkswagen ID Buzz a fost prezentat la București. Este expus timp de 4 zile în Băneasa Shopping City

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
Volkswagen ID Buzz

Volkswagen România a prezentat la București monovolumul electric Volkswagen ID Buzz, o reinterpretare a celebrului microbuz al anilor ‘50 – VW Bulli.

Volkswagen ID Buzz poate fi vizionat în noul magazin Moon City e-mobility lounge din Băneasa Shopping City, în perioada 14-17 aprilie 2022.

Automobilul produs la Hanovra va fi disponibil în România pentru prevânzare începând cu vara 2022, în două variante: ID. Buzz, destinat transportului de persoane și ID. Buzz Cargo, pentru transport marfă.

Specificații Volkswagen ID Buzz

VW ID. Buzz este bazat pe aceeași platformă modulară a germanilor pentru vehiculele electrice (MEB). Prin urmare, noul van VW are un motor electric montat în partea din spate de 204 CP și 310 Nm de cuplu. Viteza maximă este limitată electronic la 145 km/h. Capacitatea neta a bateriei este de 77 kWh.

VW ID. Buzz va avea și un model cu tracțiune integrală AWD cu două motoare electrice. Puterea acestuia va fi de 300 CP, iar cuplul de 459 Nm.

Alte versiuni ale noului microbuz Volkswagen ID.Buzz vor avea acumulatori mai mici, cu capacități cuprinse între 48 și 110 kWh.

Noi lansări de autovehicule comerciale Volkswagen în 2022

ID. Buzz suportă încărcare la stațiile AC (curent alternativ) de până la 11 kW si încărcare rapidă la 170 kW. Încărcarea de la 5% la 80% poate fi făcută în 30 de minute. Modelul va oferi în viitor și funcția „Plug & Charge”. Prin această funcție, ID. Buzz se autentifică automat la stațiile de încărcare rapidă compatibile prin conectorul de încărcare folosind standardul ISO 15118.

Poziția bateriei, integrată în podea, și sistemul de propulsie electric ușor au ca rezultat o bună distribuție a maselor și un centru de greutate scăzut al vehiculului. Ambii factori optimizează manevrabilitatea și agilitatea.

Dimensiuni ID.Buzz

Versiunile ID. Buzz și ID. Buzz Cargo cu ampatamentul standard (2.988 mm), similar cu al modelului T6.1, au 4.712 mm lungime. Lățimea este de 1.980 mm, iar înălțimea de 1.938 mm. Volkswagen spune că raza de bracaj este de circa 11 metri, asemănătoare cu cea a unui hatchback Golf.

Ambele versiuni ale lui ID.Buzz dispun de un hayon uriaș cu deschidere verticală și de uși laterale glisante. Bancheta poate fi rabatată 40:60 și poate glisa în față și în spate pentru a mări spațiul destinat bagajelor

Cu 5 pasageri, capacitatea portbagajului este de 1.121 litri. Dacă al doilea rând de scaune este rabatat, capacitatea de încărcare crește până la 2.205 litri. Volkswagen ID. Buzz Cargo are un compartiment de încărcare de 3,9 mc, poate primi doi europaleți încărcați transversal.

V-ar putea interesa și:

Paleta de culori a noului monovolum este foarte ofertantă. Sunt disponibile 11 variante de culoare: o vopsea uni, 5 variante metalizate, 1 variantă cu efect perlat și 4 variante bi-colore.

Nuanțe: alb Candy, argintiu Mono, galben Lime, albastru Starlight, portocaliu Energetic, verde Bay Leaf și negru Deep.

Patru variante de personalizare în două tonuri: secțiunea superioară a modelelor Buzz, care include plafonul și capota, vor fi întotdeauna finisate în alb Candy. Partea inferioară va putea fi vopsită în galben Lime, albastru Starlight, portocaliu Energetic și verde Bay Leaf.

Noul ID.Buzz și ID.Buzz Cargo vor putea fi comandate cu jante cu diametrul de 18 până la 21 inch.

Știri similare