Noua generație Volkswagen Amarok

Autor: Cristian Gubandru
VW Amarok

Noua generație Volkswagen Amarok este construită în Africa de Sud, la uzina din Silverstone. Amarok primește 4 motorizări diesel și una pe benzină.

Motorizări Volkswagen Amarok

Motorul 2.0 TDI cu patru cilindri are 150 CP, 170 CP și 204 CP.  Un alt propulsor diesel este cel V6 de 3.0 litri, preluat de la Ford Ranger. Va avea 240-250 CP.

Propulsorul pe benzină are 2,3 litri și 302 CP, fiind cel mai puternic din gamă.

Transmisiile sunt manuală cu 5 sau 6 trepte, dar și automată cu 10 trepte de la Ford. Amarok va fi oferit cu tracțiune integrală, temporară sau permanentă.

Conceptul electric ID. Aero prefigurează primul sedan electric al Volkswagen

Amarok este echipat cu un sistem de selectare a modului de conducere. Sunt disponibile modurile: Normal, Eco, Slippery, Snow/Sand, Mud/Rut și Tow/Haul.

Foto

Pick-up-ul VW va fi disponibil cu două variante de caroserie, cabină simplă SingleCab, cu două uși și cabină dublă DoubleCab, cu patru uși.

V-ar putea interesa și:

Noul Amarok este mai mare

Noua generație Volkswagen Amarok este mai mare decât modelul anterior datorită utilizării platformei modelului Ford Ranger. Modelul are acum 5,35 m lungime, 1,91 m lățime și 1,88 m înălțime. Ampatamentul este de 3,27 m. Și spațiul în benă este mai mare, modelul poate transporta până la 1,16 tone.

Noul pick-up german poate traversa acum vaduri adânci de maxim 800 de milimetri.

V-ar putea interesa și:

Dotări

La interior, noul Amarok vine în standard cu un instrumentar digital de 8 inch și opțional cu unul de 12 inch. Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Alte dotări sunt sistemul de acces fără cheie, frână de parcare electronică și sistemul audio premium Harman Kardon.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare