Ușile Volkswagen ID.4 se deschid în mers. Iată de ce!

Autor: Dan Vache
Volkswagen ID.4

Ușile Volkswagen ID.4 se deblochează în mod neașteptat, ceea ce a determinat rechemarea a peste 51.000 de vehicule de către Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Volkswagen ID.4 întâmpină o problemă serioasă: ușile unor exemplare se deblochează de la sine, chiar și atunci când vehiculul este în mișcare. Acest defect a determinat NHTSA să ceară rechemarea a peste 51.000 de unități fabricate între 2021 și 2023 în America de Nord.

Riscul este deosebit de mare dacă în vehicul sunt prezenți copii, crescând șansele unui accident grav.

Ușile Volkswagen ID.4 se deschid de la sine

Nimeni nu vrea că ușile mașinii să se deschidă în mers. Totuși, asta se întâmplă în mod vizibil cu Volkswagen ID.4, ale căror unități fabricate în America de Nord fac obiectul unui recall, de cealaltă parte a Atlanticului.

Această problemă este cu atât mai îngrijorătoare cu cât ar putea duce la consecințe mult mai grave, mai ales dacă vehiculul transportă copii mici care sunt susceptibili să tragă de mânerul ușii.

Aceste exemplare cu probleme fuseseră deja rechemate anul trecut din cauza infiltrării apei prin mânerele ușilor. Se pare că mânerele lui Volkswagen ID.4 sunt încă problematice.

O problemă care persistă din cauza infiltrațiilor de apă

Anul trecut, NHTSA a investigat deja o problemă similară și a ajuns la concluzia că ușile acestui model s-ar putea debloca din cauza infiltrațiilor de apă.

Vehiculele în cauză au fost apoi rechemate pentru a permite tehnicienilor să verifice buna funcționare a acestora și, dacă este necesar, să înlocuiască mânerul defect al ușii pe cheltuiala producătorului.

A fost efectuată și o actualizare de software pentru a preveni reapariția problemei. Cu toate acestea, este clar că rechemarea anterioară nu a rezolvat definitiv problema, deoarece aceleași modele trebuie inspectate din nou din același motiv.

Prin urmare, Volkswagen trebuie să investigheze în continuare pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna.

Deși această situație este îngrijorătoare, nu trebuie să tragem concluzia că Volkswagen ID.4 este o mașină proastă.

V-ar putea interesa și:

Rechemările sunt frecvente în industria auto; principalul lucru este să detectați problemele la timp și să le corectați.

Mulți producători au ignorat probleme serioase în trecut, lucru pe care ulterior l-au regretat amarnic.

Via: autoplus.fr

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn