Noi lansări de autovehicule comerciale Volkswagen în 2022

Autor: Dan Vache
autovehicule comerciale volkswagen amarok

Noi lansări de autovehicule comerciale Volkswagen sunt pregătite pentru 2022. Brandul german demarează vânzările europene pentru monovolumul electric ID Buzz.

Lansări de autovehicule comerciale Volkswagen

Pe lista de autovehicule comerciale Volkswagen sunt ID.BUZZ (ambele variante – transport persoane și marfă), care va avea lansarea oficială în luna februarie. Monovolumul electric va fi considerat un înlocuitor indirect al lui Volkswagen Touran. Noul model va fi produs pe platforma MEB a grupului german și va integra și o serie de funcții autonome de nivel 4.

ID Buzz va fi oferit în trei versiuni diferite, destinate pasagerilor, dar și transportului de mărfuri. O versiune pentru Europa va avea 6 locuri, pentru a fi folosită pentru servicii de ride-pooling (partajarea unei călătorii cu alte persoane prin intermediul unei aplicații).

Foto: Concept

Volkswagen Amarok

Nou în gama de autovehicule comerciale Volkswagen este și modelul Volkswagen Amarok, care va avea premiera mondială în iunie 2022. În România ar putea ajunge la începutul anului 2023.

Germanii au dezvăluit și primele schițe de design cu noua generație Volkswagen Amarok, care va fi asamblat la uzina Ford din Silvertone, în Africa de Sud, dar și în Argentina. Noul Amarok va împărți platforma cu Ford Ranger și va fi disponibil cu cabină simplă și dublă. Volkswagen ia în calcul și lansarea lui Amarok R, cu 300 de cai putere.

V-ar putea interesa și:

Modelul a fost lansat pe piață în 2010, iar de atunci a fost vândut în peste 800.000 de unități la nivel global. Amarok este rival pentru Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200 și Isuzu D-Max.

autovehicule comerciale volkswagen amarok

Volkswagen Multivan TDI

Noul Volkswagen Multivan va primi noi variante de motorizări: Multivan eHybrid și Multivan TDI. Modelul a fost disponibil la lansare TSI și PHEV.

Noul Volkswagen Multivan (T7) este dezvoltat pe arhitectura MQB și este disponibil în două variante de lungime: 4.97 sau 5.17 metri. Ampatamentul este de 3,12 metri. Volumul portbagajului este de 469 litri sau de 1.844 litri odată cu rabatarea celui de-al treilea rând de scaune.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare