ID.3 1ST poate fi comandat începând cu luna iulie

Autor: Dan Vache
Volkswagen ID.3 1ST autoturisme electrice

ID.3 1ST poate fi comandat în Romania începând a doua jumătatea a lunii iulie, urmând ca livrările noului model electric Volkswagen să înceapă în luna septembrie. Prețurile pentru modelele de lansare încep de la 39.042 euro cu TVA, fiind cu 3.000 euro mai mari decât cele anunțate în noiembrie 2019.

30.000 de ID.3 1ST

Comenzile pentru cele 30.000 de mașini în ediție limitată Volkswagen ID. 3 1ST vor începe cu patru săpămâni mai târziu.

Prima ediție a lu ID.3 are bateria de 58 kWh care este acționată de un motor electric pe puntea spate. Generează 150 kW și livrează un cuplu maxim de 310 Nm, permițând astfel că ID. 3 să accelereze la 60 km/h în 3,4 secunde.

VIDEO: Volkswagen ID.3 1ST a fost prezentat în România

ID.3 1ST (ID.3 first) vine cu posibilitatea de încarcare gratuită timp de un an și este disponibil în trei configurații predefinite. Suplimentar, clienții își pot alege culoarea caroseriei cât și cea din interior.

V-ar putea interesa și:

Dotări în standard:

  • sistem de navigație,
  • radio digital DAB+,
  • Air Care Climatronic sistem de aer condiționat cu control pe două zone,
  • scaune încălzite cu volan încălzit,
  • cotieră centrală față,
  • încărcare rapidă cu 100 kW la curent continuu sau 11 kW la curent alternativ (AC),
  • jante de aliaj 18”,
  • sistemul de comenzi vocale Hello ID.,
  • ID. light la interior,
  • lumini LED.

ID.3 1ST Plus are un preț de pornire de 44.754 euro cu TVA și vine cu echipări suplimentare: cameră spate și Keyless Advanced. Interiorul lui 1ST Plus include și o consolă centrală cu două conexiuni USB C suplimentare în spate. În pachetul de design sunt disponibile și geamurile fumurii, pachet exterior Style argintiu, lumini LED Matrix și led spate cu semnalizare dinamică și jante aliaj de 19”.

V-ar putea interesa și:

Versiunea de top ID. 3 1ST Max are un preț de 50.470 euro cu TVA și vine cu: AR head-up display, două boxe suplimentare, trapă panoramică și jante aliaj pe 20”. În plus sunt incluși asistenți precum Travel Assist, Side Assist și Emergency Assist, precum și funcția Comfort de telefonie cu încărcare inductivă. De asemnea și scaunele față cu reglaj electric dar și funcția de masaj se vor regăsi pe ID.3 1ST Max.

ID.3 1ST Mover Club

Ca semn de mulțumire pentru loialitatea față de marcă, Volkswagen le oferă tuturor prebookers care doresc să intre în posesia noului ID. 3 1ST cât mai repede posibil acces exclusiv în 1ST Movers Club. Livrarea ID.3 1st pentru membrii clubului “First Movers” va începe în luna septembrie.

Clubul ID.3 1ST Mover Club este diferit de la o țara la alta, acesta va fi personalizat și va avea inclus și un pachet de încărcare gratuită în cadrul rețelei de distribuitori dar și o stație Moon Connect de 7,2 kW cu posibilitate de upgrade la 11kW contra cost. Clienții vor beneficia și de homecheck cu instalare, precum și o revizie gratuită.

V-ar putea interesa și:

Clienții prebooker de ID. 3 au la dispoziție două variante: prima ar fi aceea de a li se livra modelul ID. 3 1ST la începutul lunii septembrie, la care se adaugă și calitatea de membru exclusiv al ID.3 1ST Mover Club.

Calitatea de membru vine cu numeroase beneficii printre care și o actualizare de software pentru două funcții digitale remarcabile, aceasta urmând a avea loc la începutul anului viitor.

La lansarea din septembrie, funcția App Connect precum și o parte a funcțiilor head-up display nu vor fi incă activate.

Cea de-a doua variantă pentru clienții prebooker de ID. 3 1ST este aceea de a opta la semnarea contractului pentru o livrare în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. La înmânarea cheilor către clienți, această ultimă versiune va fi echipată cu toate funcțiile.

Sub ofensiva electrică, marca Volkswagen plănuiește să ofere modele electrice pe toate segmentele până în 2022. Volkswagen dorește să devină lider de piață la nivel mondial și din acest motiv investește 33 miliarde de euro la nivel de Grup până în 2024. 11 miliarde de euro sunt alocați doar mărcii Volkswagen. Pentru 2025, marca Volkswagen se așteaptă să producă 1,5 milioane de mașini electrice.

 Urmărește-ne pe FACEBOOK