Toyota Yaris Cross GR Sport este disponibilă în Europa cu propulsie hibridă

Autor: Cristian Gubandru
Toyota Yaris Cross GR Sport

Toyota Yaris Cross GR Sport este disponibilă în Europa cu o singură motorizare hibridă cu 116 CP.  Yaris Cross poate fi comandat și în versiunea GR SPORT, inspirată de TOYOTA GAZOO Racing. Prevânzarea noului Yaris Cross GR SPORT în Europa va începe în al treilea trimestru al anului 2022.

Cu caracteristici exterioare și interioare exclusive și suspensie reajustată pentru o manevrabilitate mai bună, Toyota Yaris Cross GR Sport extinde atractivitatea modelului la o gamă mai largă de clienți, ca urmare a succesului edițiilor consacrate Corolla, Toyota C-HR și Yaris GR SPORT.

Pe stradă, noul Yaris GR SPORT se distinge prin noile jante din aliaj de 18 inch, cu 10 spițe. Aspectele sportive includ, de asemenea, un nou difuzor spate, o grilă frontală și logo-ul GR.

O nouă nuanță Dynamic Grey este culoarea specifică lui GR SPORT, disponibilă suplimentar în două tonuri, cu un acoperiș și stâlpi negru contrastant.

La interior, scaunele sport din față au o nouă tapițerie gri cu cusături roșii; cusături similare sunt prezente pe volan și pe schimbător. Scaunele Premium GR SPORT perforate negru Ultrasuede cu suporturi asemănătoare pielii și cusături roșii sunt, de asemenea, disponibile opțional.

V-ar putea interesa și:

Sigla GR este vizibilă pe tetierele din față, butonul de pornire și volan, iar pe portiere și pe panoul de instrumente există inserțîi decorative argintii specifice GR SPORT.

Yaris Cross are o manevrabilitate bună datorită platformei GA-B – aceeași cu cea prezentată la Hatchback-ul Yaris – care îi conferă un centru de greutate scăzut, o caroserie rigidă și stabilitate. La GR SPORT, performanța a fost îmbunătățită odată cu reglarea suspensiei, oferind șoferului o mai bună direcție, rulare și aderență.

Spațiul de încărcare este de 397 de litri (cu 5 locri) și de 1.097 de litri cu bancheta spate rabatată.

Poziționat alături de Yaris Cross Elegant și Adventure, Yaris Cross GR SPORT are multe dotări în standard: climatizare cu două zone, scaune față încălzite și geamuri fumurii spate. GR SPORT este, de asemenea, echipat cu pachetul Toyota T-Mate cu funcții avansate de siguranță activă și asistență pentru șofer.

Motorizare Toyota Yaris Cross GR Sport

Yaris Cross GR SPORT este propulsat de motorul de 1,5 litri Hybrid Dynamic Force cu trei cilindri al Toyota. Performanțele Yaris Cross GR SPORT sunt la egalitate cu modelele Yaris Cross Elegant și Adventure.

V-ar putea interesa și:

Lansat în 2021, Yaris Cross a fost un top-seller pentru Toyota în Europa, cu vânzări de peste 77.000 de unități în prima jumătate a anului 2022, având o cotă de 7,7% în segmentul B-SUV.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn