Toyota Yaris Ativ debutează ca versiune sedan

Autor: Cristian Gubandru
toyota yaris ativ

Cea de-a patra generație Toyota Yaris ia mai multe forme, în funcție de piață. Poate fi un hatchback cu trei sau cinci uși, un crossover Yaris Cross sau un sedan (Toyota Yaris Ativ). În câteva regiuni ale lumii exista si o versiune de înaltă performanță Gazoo Racing (GR).

Luna aceasta, în Tailanda, Toyota a lansat versiunea sedan, denumită Toyota Yaris Ativ, o alternativă la crossoverele din segmentul B.

Producția sedanului va avea loc în Tailanda la uzina Toyota Gateway, de unde va fi exportat în peste 35 de țări.

Motorizare Toyota Yaris Ativ

Toyota Yaris Ativ are un motor cu patru cilindri de 1,2 litri aspirat natural, cu 94 CP (69 kW) / 6.000 rpm și 110 Nm (81 lb-ft) cuplu la 4.400 rpm. Transmisia este CVT.

În echiparea Sport, modelul primește jante din aliaj de 16 inch și faruri LED, împreună cu un ecran tactil de 8 inch și un buton de pornire.

Următoarea echipare, Smart, are un sistem de infotainment cu display de 9 inch, o cameră de bord și porturi USB din spate.

V-ar putea interesa și:

În versiunea Premium, sedanul subcompact are climatizare automată și orificii de ventilație pentru climatizare la locurile din spate, dar și cruise control adaptiv.

Foto

Premium Luxury, echiparea de vârf, vine cu un sistem de sunet Pioneer și primește iluminare ambientală în 64 de culori.

Toyota oferă modelului câteva funcțiile de siguranță, precum avertizare pre-coliziune și alertă de părăsire bandă ca standard.

V-ar putea interesa și:

Sistemul de infotainment acceptă atât Apple CarPlay, cât și Android Auto.

Opțional, Toyota Yaris Ativ primește tapițerii din piele sintetică și naturală. Pentru partea din spate, sunt disponibile și două spoilere diferite ale capacului portbagajului.

Toyota Yaris Ativ are prețuri între 15.300 de dolari și 19.500 de dolari, în funcție de echipare. Bineînțeles, mașina japoneză oferă foarte multe dotări.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn