Toyota a dezvoltat o mașină sport electrică cu transmisie manuală

Autor: EVmarket Romania
Toyota masina sport electrica

Producătorul japonez de automobile Toyota a dezvoltat o mașină sport electrică cu transmisie manuală și cu un sunet similar cu al unei mașini pe benzină.

Akio Toyoda, președintele comitetului de directori al grupului japonez, a declarat că brandul japonez testează prima sa mașină sport electrică GR (Toyota Gazoo Racing).

O mașină sport electrică cu sunet de mașină clasică

„Cea mai mare diferență față de alte mașini electrice (BEV) pe care le dezvoltăm este că, atunci când vă aflați în GR BEV, puteți auzi de fapt sunetul motorului, chiar dacă nu simțiți mirosul de benzină”, a precizat Akio Toyoda.

Vestea vine la doar câteva zile după ce Toyota a dezvăluit câteva tehnologii noi care vor ajuta marca să avanseze în tranziția la vehiculele electrice.

Până în 2027, producătorul auto dorește să aibă două tipuri de baterii, o versiune de performanță și una de masă, pentru a oferi diferite opțiuni pentru cumpărători. Mașina sport electrică GR poate utiliza opțiunea de performanță.

„Anul viitor, Toyota plănuiește să aducă pe piață baterii EV cu stare solidă, cu o autonomie de peste 900-1100 de km”, a declarat Akio Toyoda.

Se spune că această tehnologie avansată oferă bateriilor o autonomie de până la 1.000 km după un timp de încărcare de doar 10 minute.

V-ar putea interesa și:

După ce s-a clasat pe locul al doilea în 24 de ore de la Le Mans, în urma lui Ferrari, președintele Toyota, a declarat pentru Autocar UK, că unitatea de performanță a inițiat deja testele pentru prima sa mașină sport electrică.

Toyoda nu știe dacă mașina va ajunge pe piață în viitorul apropiat, însă a anunțat că are planuri pentru o nouă platformă dedicată modelelor electrice și pentru prima sa mașină electrică asamblată în SUA, un SUV cu 7 locuri.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn