Toyota bZ4X, probleme cu bateria de 12 volți

Autor: EVmarket Romania
Toyota bZ4X

Mai mulți posesori de Toyota bZ4X spun că SUV-ul electric nu mai pornește din cauza bateriei de 12 volți, care se descarcă complet. Această baterie auxiliară ar trebui să se încarce în timp ce mașina este pornită.

Probleme cu această baterie de 12 volți au și posesorii de mașini hibride. Dacă o mașină nu este pornită timp de 10 zile, bateria se descarcă complet și mașina nu mai pornește.

În cazul celor care dețin Toyota bZ4X situația neplăcută pare o problemă de soft, întrucât bateria de 12 volți nu mai funcționează de pe o zi pe alta.

Dacă bateria de 12 volți este complet descărcată, SUV-ul electric Toyota bZ4X nu se mai deschide din telecomandă, decât cu cheia fizică a mașinii.

În mod normal, Toyota bZ4X ar trebui să poată detecta descărcarea bateriei de 12 volți și să o încarce. Toyota va trebui să lanseze o actualizare de software pentru a remedia această problemă la vehiculele bZ4X.

Alți proprietari de vehicule Toyota bZ4X și Subaru Solterra au spus pe Twitter că s-au confruntat cu aceeași problemă.

Această baterie auxiliară de 12 volți alimentează sistemul electric al vehiculului precum în cazul unui vehicul convențional. Bateria auxiliară este amplasată în compartimentul motor în cazul SUV-ului electric Toyota bZ4X.

V-ar putea interesa și:

SUV-urile electrice japoneze au mai avut probleme din cauza șuruburilor de fixare a roților. După rularea unei distanțe relativ scurte, toate șuruburile de fixare se pot slăbi astfel încât se poate ajunge în punctul în care roata se poate desprinde de autovehicul. Dacă o roată se desprinde de pe autovehicul în timpul condusului, acest lucru poate cauza pierderea controlului autovehicului, crescând riscul producerii unui accident.

Via: Insideevs

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare