Noul SUV Toyota RAV4 2023 intră în producție cu îmbunătățiri multimedia și de siguranță

Autor: Dan Vache
toyota rav4

Toyota dezvăluie o serie de upgrade-uri pentru noul RAV4 2023, o serie de îmbunătățiri care se concentrează pe noi sisteme multimedia și un nou afișaj digital personalizabil al instrumentelor de bord. Siguranța este îmbunătățită cu noi funcții adăugate la sistemele Toyota Safety Sense. Producția Toyota RAV4 2023 va începe în trimestrul III 2022.

Schimbările sunt implementate în întreaga gamă de modele hibride electrice și hibride electrice plug-in Toyota.

O nouă culoare exterioară Platinum White Pearl este introdusă pentru toate modelele RAV4 Plug-in Hybrid și Hybrid, cu excepția Adventure Grade. Nuanța Platinum White Pearl cu Midnight Black Metallic va fi disponibilă pentru ambele variante.

Toyota RAV4

Introdusă în 2019, a cincea generație RAV4 dispune de un motor Hybrid de 2,5 litri construit pe platforma GA-K, oferind 218 CP în varianta cu tracțiune față și 222 CP în varianta cu tracțiunea integrală inteligentă (AWD-i).

RAV4 Plug-in Hybrid se află în vârful gamei RAV4 ca cel mai puternic model al gamei de până acum, cu 306 CP.

RAV4 preț în România

În iunie 2022, RAV4 are un preț de pornire în România de 36.700 euro cu TVA pentru motorizarea pe benzină de 2 litri. RAV4 full hybrid are un preț de 38.165 euro cu TVA, în timp ce RAV4 plug-in hybrid costă de la 54.200 euro cu TVA.

Un nou sistem multimedia

Noul RAV4 adoptă cel mai recent sistem multimedia Toyota, care dispune de un nou ecran de 10,5 inch cu un afișaj color de înaltă definiție.

Sistemul standard oferă o navigare bazată pe cloud, care permite o planificare precisă a călătoriei, cu informații care sunt actualizate în mod constant, plus detalii live despre trafic și evenimente rutiere și cât de ușor sau greu ar putea fi să găsești un loc de parcare în apropierea destinației tale.

Datorită pachetului de date „Smart Service” inclus, clienții pot accesa cele mai recente sisteme multimedia și de navigație Toyota fără a fi nevoiți să-și asocieze smartphone-urile cu vehiculele.

Experiența utilizatorului este perfectă cu aplicația pentru smartphone MyT, astfel încât clienții să poată urmări diverse informații despre vehicul, cum ar fi analize de conducere, niveluri de combustibil, avertismente și tracker-ul vehiculului.

Integrarea smartphone-ului cu Android Auto este disponibilă și, pentru un plus de confort, integrarea smartphone-ului cu Apple CarPlay este oferită ca standard.

V-ar putea interesa și:

Există mai multe modalități de a comunica cu mașina folosind noul agent vocal de la bord care va răspunde la solicitările vocale de reglare a climatizării, de a alege opțiuni multimedia, de a efectua un apel telefonic sau de a deschide și închide geamurile. „Hei Toyota” este conceput pentru a înțelege vorbirea conversațională, așa că dacă spuneți „Mi-e frig”, va răspunde prin închiderea geamurilor sau prin creșterea temperaturii aerului condiționat.

Este disponibil și un alt sistem multimedia opțional, care oferă funcții suplimentare. Introduce un sistem de navigație încorporat care va funcționa atunci când nu este disponibilă nicio conexiune de date. De asemenea, recunoaște semnele pe autostradă și poate oferi alerte meteo locale și poate notifica șoferul cu privire la zone cu emisii scăzute.

Un nou afișaj

Este o caracteristică a tuturor noilor modele Toyota pe care șoferul o poate vizualiza și prelua datele cheie ale vehiculului dintr-o privire, astfel încât să se distragă cel mai puțin atenția asupra conducerii și a drumului. Noul RAV4 introduce un nou afișaj digital în panoul de instrumente care vine cu setări flexibile de afișare. Există o gamă de patru stiluri și trei aspecte și opțiuni de personalizare pentru afișajul mare TFT de 12,3 inch, astfel încât șoferul să poată alege cele mai relevante informații necesare între vitezometrul numeric și cadranele digitale.

Aceste aspecte sunt prezentate în patru teme de stil diferite pentru un aspect mai personalizat de Casual, Smart, Sport și Tough.

Noua unitate este standard pentru toate echipările, cu excepția modelului entry-level care folosește o versiune de 7 inch pentru afișaj.

Toyota Safety Sense

Noul RAV4 dobândește funcții îmbunătățite Toyota Safety Sense, care pot avertiza șoferul și ajută la evitarea unor riscuri comune de accidente rutiere.

Sistemul de pre-coliziune (PCS) obține suport pentru intersecții. Asistența la direcția de urgență este, de asemenea, nou oferită, ajutând șoferul să evite un pieton care a pășit pe șosea.

Pe RAV4 Plug-in, sistemul va recunoaște și va reacționa la biciclete și vehicule parcate. PCS-ul plug-in-ului RAV4 dobândește, de asemenea, capacitatea de a detecta vehiculele care se apropie pe banda de circulație a mașinii și de a reduce riscul unui contact direct.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare