Prețuri Toyota Prius plug-in hybrid în Europa

Specificații Toyota Prius PHEV: 223 CP, baterie litiu-ion de 13,6 kWh

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
toyota prius plug-in

Cea de-a cincea generație Toyota Prius, model disponibil exclusiv ca plug-in hybrid pe piața europeană potrivit Toyota Europa, are un preț de pornire de 45.300 euro cu TVA în Germania și de 45.000 euro cu TVA în România.

Prețuri Toyota Prius plug-in hybrid în Europa

Există 3 echipări care de la o piață la alta cu denumiri diferite, însă dotările sunt similare:

  • Active / Basis:     45.000 euro – 45.300 euro cu TVA
  • Dynamic / Executive:    46.600 euro – 47.200 euro cu TVA
  • Exclusive / Advanced:    52.400 euro – 52.700 euro cu TVA

Competitorii lui Toyota Prius plug-in hybrid în Europa sunt modelele hibride: Peugeot 308 PHEV sau Volkswagen Golf 8 PHEV.

Toyota Prius este unul dintre primele modele electrificate, încă de la lansarea sa în 1997. Toyota se angajează să neutralizeze emisiile de carbon, iar tehnologia hibridă Prius continuă să contribuie în mod semnificativ la tranziția către emisii zero.

Noua Toyota Prius plug-in hybrid (PHEV) se alătură variantelor cu baterie electrică (BEV) și cu pile de combustibil (FCEV), oferind o eficiență sporită și o reducere a carbonului.

Prius introduce noua generație de sistem plug-in hybrid de la Toyota. Un motor generator mai puternic și un propulsor de 2 litri oferă o putere combinată de 223 CP (164 kW).

Design

Prius are o siluetă asemănătoare unui coupe și este construit pe platforma GA-C a noii arhitecturi globale Toyota (TNGA), care reduce greutatea și crește rigiditatea. Prin repozitionarea bateriei și a rezervorului de combustibil a fost atins un centru de greutate mai jos.

O siluetă netedă și elegantă a fost realizată prin scăderea înălțimii totale cu 50 mm, deplasarea vârfului acoperișului în spate și adoptarea anvelopelor cu diametru mai mare, de până la 19 inch.

Formele și liniile inutile au fost eliminate, lăsând un design general simplu și curat, inspirat de fluxul natural de aer. Forma distinctivă este îmbunătățită de ampatamentul cu 50 mm mai lung, comparativ cu generația anterioară. În același timp, lungimea totală a fost redusă cu 46 mm.

Poziția scaunului este acum mai joasă, creând o senzație mai sportivă, în timp ce afișajele și comenzile sunt poziționate pentru o utilizare optimă.

Foto: Toyota Prius plug-in hybrid 2023

Specificații Toyota Prius

Un sistem hibrid de nouă generație îi oferă modelului Prius plug-in hybrid mai multă putere și o eficiență mai mare.

Motorul TNGA de 2,0 l produce 148 CP (111 kW) și în combinație cu unul electric de 160 CP (120 kW) îi oferă modelului hibrid o putere de 223 CP (164 kW).

În comparație cu generația actuală de 122 CP (90 kW) în configurația Plug-in Hybrid, puterea crescută asigură o accelerație puternică și receptivă.

Cu scopul de a permite conducerii zilnice în modul EV, autonomia electrică a Toyota Prius Prime fost îmbunătățită și este cu peste 50% mai mare decât la generația actuală, fiind estimată la 95 de km. Acest lucru se datorează noii baterii litiu-ion de 13,6 kWh. Celulele cu densitate de energie mai mare permit ambalarea optimizată și, prin urmare, acumulatorul este suficient de compact pentru a fi instalat sub bancheta din spate, coborând centrul de greutate.

V-ar putea interesa și:

Opțional modelul poate fi comandat cu un acoperiș solar, care poate genera 8 kilometri de autonomie în fiecare zi sau poate încărca bateria complet dacă este parcat mai multe zile.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare