VIDEO: Camioanele electrice Tesla Semi au ieșit pe sosele

Autor: EVmarket Romania
tesla semi

Camioanele electrice Tesla Semi sunt tot mai aproape de lansarea oficială așteptată de câțiva ani de mai multe companii americane. Acestea au fost surprinse pe șosele. Au un design simplu și diferit de ce există pe piață. 

Update: Elon Musk a anunțat, prin intermediul unei postări pe Twitter, că Semi intră, în sfârșit, în producția de serie. Primele exemplar vor fi livrate către PepsiCo în 1 decembrie.

 


După prezentarea Tesla Semi în 2017, PepsiCo a plasat una dintre cele mai mari comenzi pentru camioanele electrice americane: 100 de unități. Tesla a instalat o stație Tesla Semi Megacharger pentru camioane la fabrica PepsiCo din Modesto, ceea ce indică faptul că livrările sunt din ce în ce mai aproape.

Autonomie și preț Tesla Semi

Compania americană a asamblat câteva unități de camioane electrice la Gigafactory Nevada. Musk spunea că autonomia va fi între 480 și 800 de kilometri. Prețul de pornire este estimat la 150.000 de dolari.

Ce probleme au automobilele Tesla în Norvegia pe vreme rece

Lansarea pe piață a camioanelor electrice Tesla Semi a fost amânată de mai multe ori. Camionul electric american, cu 4 motoare electrice, a fost prezentat pentru prima dată în 2017, iar Musk a spus atunci că acesta va intra în producție în 2019.

Tesla a spus că a amânat „lansarea” programului Tesla Semi pentru 2022 din cauza problemelor cu livrările de baterii.

V-ar putea interesa și:

Pe lista de lansări Tesla este și pick-up-ul Cybertruck în 2023.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

 

Știri similare