Tesla scade prețurile Model S și Model X, dar reduce autonomia

Autor: EVmarket Romania
Tesla Model S Plaid, Tesla Model S Plaid Track Mode

Tesla a adus pe configuratorul din SUA versiuni Model S și Model X mai ieftine cu 10.000 de dolari, pe care le-a numit Standard Range. Acestea au aceeași baterie ca versiunile Long Range, însă au capacitatea de încărcare limitată din soft pentru a avea autonomie mai mică. În plus, timpul de accelerație de la 0 la 100 de km/h a fost mărit.

Începând din 2021, Tesla a oferit doar versiunile „Long Range” și „Plaid” pentru sedanul electric Model S și SUV-ul Model X.

Prețuri mai mici cu 10.000 de dolari pentru Tesla Model S și Model X

Pentru Tesla Model S, prețul scade cu 10.000 de dolari 78.500 de dolari, însă autonomia a fost redusă cu 85 de mile (135 de km). Model S Standard Range are o autonomie de doar 320 de mile (515 km) cu o singură încărcare, comparativ cu 405 mile (650 de km) pentru versiunea Long Range.

Model S Standard Range este mai lent decât Long Range, accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3,7 secunde în loc de 3,1 secunde.

VIDEO: Testul elanului cu Tesla Model S Plaid

Și prețul Tesla Model X scade cu 10.000 de dolari pentru Standard Range.  De asemenea, autonomia a fost redusa cu 79 de mile (127 de km), de la 348 de mile (560 de km) la 269 de mile (430 de km).

Model X Standard Range este mai lent decât Long Range, accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4,4 secunde în loc de 3,8 secunde.

Tesla a permis anterior proprietarilor să deblocheze capacitatea printr-o actualizare de software plătind o diferență de bani.

V-ar putea interesa și:

În standard, Model S și Model X facelift au scaune încălzite pentru toți pasagerii, scaune față ventilate, climatizare tri-zonă, filtrare a aerului HEPA, iluminare ambientală a cabinei, acoperiș din sticlă nuanțată (cu protecție UV).

Proprietarii Tesla își hack-uiesc mașinile pentru performanțe

Odată cu faceliftul, modelele au primit câteva modificări exterioare: cromul a fost înlocuit cu elemente negre, iar bara față și eleronul de pe portbagaj au fost modificate.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn