Tesla Center București se mută într-o locație nouă, în Voluntari

Autor: EVmarket Romania
tesla center bucuresti voluntari

Tesla România va avea două centre de livrări și service în concordanță cu noile standarde impuse de brandul american: Tesla Center București – Voluntari și Tesla Center Cluj.

Noul Tesla Center București – Voluntari este aproape gata, îl găsiți deja în Google Maps la adresa Șoseaua București Nord 14, Voluntari. Acesta are scopul de a reloca activitatea curentă a Tesla România din Splaiul Unirii nr 355, sector 3, București.

Activitatea Tesla în București a crescut considerabil, la livrări de sute de mașini electrice pe săptămână, astfel că era necesar un spațiu mult mai mare. Relocarea are loc la 3 ani de la deschiderea reprezentanței Tesla România în 2021.

Având în vedere stadiul lucrărilor, noul Tesla Center Voluntari ar putea fi deschis publicului în septembrie-octombrie 2024. Acesta este amplasat în apropiere de alte showroom-uri auto: Maserati, Mercedes-Benz și Jeep.

Standardele noilor Tesla Center din Europa:

  • dimensiunea terenului: peste 5.000 de metri pătrați;
  • dimensiunea clădirii: peste 1.500 de metri pătrați;
  • locuri de parcare: pentru 100 de mașini.

Tesla continuă să se extindă cu locații fizice. Următoarea investiție în România va fi la Cluj-Napoca.

Tot anul acesta, pe lângă Tesla Center Cluj, compania va mai face o investiție într-o locație fizică europeană, în zona Tricity, pe coasta Golfului Gdansk, la Marea Baltică, în Polonia.

Cronologie Tesla în România

2013 – primele mașini Tesla, două exemplare Model S, au fost înmatriculate în România.

În 2019, brandul Tesla a depășit pragul de 100 de unități/an înmatriculate în România, datorită lui Model 3, prezent pe piața europeană.

În 2021, a fost deschisă reprezentanța Tesla România și au fost inaugurate și primele două stații Supercharger din România.

În 2022, Tesla a depășit pragul de 1000 de unități/an înmatriculate în România. Noul Model Y, disponibil pentru comenzi din septembrie 2021, a ajutat marca americană să depășească și acest prag.

În 2023, brandul american Tesla bate un nou record, trece pragul de 3.000 de unități/an vândute pe piața din România, datorită Model Y, care a atras peste 2.000 de clienți români.

Compania are hub-uri Tesla Supercharger în 7 orașe din România: București, Cluj, Constanța, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara. Acestea sunt disponibile și mașinilor non-Tesla.

Pe șoselele din România circulă peste 6.000 de automobile Tesla. Majoritatea sunt Tesla Model 3 (2.707 de unități) și Tesla Model Y (2629 de unități).