Tesla a devenit cea mai valoroasă marcă auto din lume

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
tesla model y 2022

Tesla a depășit Mercedes-Benz și Toyota și a devenit cea mai valoroasă marcă auto din lume. Brandul de mașini electrice americane Tesla este evaluat la 66,2 miliarde de dolari.

Valoarea mărcii Tesla a crescut cu 44%, până la 66,2 miliarde de dolari, potrivit unui nou raport al companiei de consultanță Brand Finance.

Este pentru prima dată când o marcă care nu produce mașini cu ardere internă se află în fruntea clasamentului global.

Marca Tesla valorează acum de 5 ori mai mult decât înainte de pandemie, depășind Mercedes-Benz (valoarea mărcii în scădere cu 3%, până la 58,8 miliarde de dolari) și Toyota (valoarea mărcii în scădere cu 18% până la 52,5 miliarde de dolari).

„Această creștere a valorii mărcii este un semn pozitiv pentru Tesla, deoarece indică faptul că oamenii apreciază mai mult marca, ceea ce ar putea duce la creșterea vânzărilor în viitor”, a declarat Alex Haigh, director de evaluare al Brand Finance.

Tesla – cea mai valoroasă marcă auto din lume

tesla - cea mai valoroasa marca auto brand finance

Foto: Brand Finance

Alte mărci auto valoroase în TOP 10 sunt BMW (40,4 miliarde de dolari), Porsche (36,8 miliarde de dolari), Volkswagen (34 miliarde de dolari), Honda (24,2 miliarde de dolari), Ford (22,3 miliarde de dolari), Hyundai (15,9 miliarde de dolari) și Audi (13,9 miliarde de dolari).

V-ar putea interesa și:

Tesla are cel mai mare scor de percepție a durabilității (5,43 din 10) și valoare (17,8 miliarde de dolari). Tesla este bine cunoscut ca un pionier al tehnologiei vehiculelor electrice care ajută la tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon. Această imagine s-a transmis în mod clar în percepțiile deținute de consumatorii globali.

Brand Finance a adunat date de la peste 100.000 de respondenți din 38 de țări și din 31 de sectoare de activitate.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare