Opinii pro și contra Tesla Model 3 de la un proprietar român

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Model 3

Andrei Gherca, un român proprietar de Tesla Model 3 stabilit în Marea Britanie, a spus, la solicitarea EVmarket.ro, care sunt avantajele și dezavantajele mașinii electrice americane. Iată câteva opinii pro și contra.

Andrei a cumpărat o Tesla Model 3 Standard Range Plus (SR+) din UK cu peste 44.000 euro în urmă cu aproximativ trei luni, iar de atunci a condus peste 3.500 de mile (5.700 km).

V-ar putea interesa și:

Cu o baterie de 50.0 kWh, mașina electrică are o autonomie reală de circa 390 km vara. Motorul electric de 353 CP îi oferă un timp de accelerație până la 100 km/h de 5,6 secunde și o viteză maximă de 225 km/h.

Avantaje Tesla Model 3

Tesla Model 3 impresionează orice pasionat de mașini prin designul minimalist și caracteristicile de înaltă tehnologie. Iată ce l-a impresionat cel mai mult pe Andrei Gherca la Model 3.

 1. Interiorul minimalist al Tesla. Este practic lipsit de butoane. Proiectarea este simplă. Toate comenzile se fac cu ajutorul unui display central de 15 inchi, ușor de utilizat.
 2. Display-ul central de infotainment cu ecran tactil. Sistemul funcționează perfect, se mișcă fluent, și oferă multe aplicații pentru muzică: de la radio digital până la internet nelimitat. Poți vedea filme de pe Netflix, YouTube, HBO și multe canale TV. Harta pentru navigație oferă Google Earth View. Cu funcția Voice Control poți controla mai toate opțiunile de pe display.
 3. Sistemul audio oferă o calitate impresionată a sunetului.
 4. Ecranul imens de 38 cm (15 inchi) oferă o imagine bună și clară a camerei pentru mersul cu spatele. Ecranul este luminos și unghiul de vizualizare este foarte bun.
 5. Pilotul automat este foarte util pentru drum lung. Te ajută să fi în siguranță în caz de evenimente neașteaptate. Când este activat, sistemul controlează accelerația, frânele și direcția mașinii.
 6. Accelerația lui Model 3. Sistemul de accelerație este imbatabil comparativ cu al altor mașini electrice sedan.
 7. App control. Aplicația este cheia ta. Nu există nicio cheie fizică sau buton pentru a-l apăsa. Pentru a porni Model 3, trebuie să ai acces la aplicația care poate controla și o varietate de alte funcții: partajarea de chei prin telefonul mobil, controlul mașinii de la distanță (încălzire habitaclu, scaune, dezaburire, gps track în timp real).
 8. Cardul. În caz de urgență sau pentru accesul cu valet, Tesla oferă un card cheie. Pur și simplu ții apropiat cardul de stâlpul B al mașinii până se deblochează ușile. Atingeți cardul din nou de consola centrală pentru a porni mașina.
 9. Scaunele sunt confortabile, deși nu sunt din piele naturală. Când este frig afară, incălzirea lor este aproape instantă.
 10. Sistemul de management al energiei electrice este foarte precis. Oferă un calcul pentru călătorii în funcție de vreme, relief, trafic și consumul anterior pe acel traseu.

pareri impresii Tesla Model 3

Dezavantaje Tesla Model 3

 1. Materialele din interior sunt ușor de zgâriat, deci calitatea slabă a acestora este un dezavantaj. În special materialele de pe portiere sunt cele mai expuse la zgârieturi. Am primit mașina cu o înțepătură la volan.
 2. Vopseaua este ușor de zgâriat. La livrare am avut câteva zgârieturi pe capota mașinii.
 3. Lipsa unui display pentru vitezometru în câmpul vizual al șoferului.
 4. Internetul trebuie plătit lunar. În UK costă 10 lire. Plata este opțională.
 5. O mare problemă o reprezintă stopurile spate care transpiră. Însă pe acestea le-am putut înlocui pe garanție.
 6. Lipsa de trepte pentru frânarea regenerativă. În setări există Low sau Hard dar nu poți accesa ușor și repede când chiar ai nevoie.
 7. Luminile din habitaclu sunt slabe, ca la o mașină normală. Nu poți regla intensitatea.
 8. Senzorul de ștergătore automate nu este destul de bun.
 9. Lipsa unui sunet atunci când mergi în marşarier. Pietoni nu aud mașina și îi poți lovi din greșeală in orașele aglomerate.

stop tesla model 3

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare