Livrările camionului electric Tesla Semi încep în 2022 spune Elon Musk

Autor: Andreea Gutu
A+A-
Reset
tesla semi

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunțat pe Twitter că livrările de camioane electrice Tesla Semi vor începe în 2022. Este vorba despre versiunea cu autonomie de până la 800 de kilometri.

Lansarea pe piață a camioanelor electrice Tesla Semi a fost amânată de mai multe ori. Camionul electric american, cu 4 motoare electrice, a fost prezentat pentru prima dată în 2017, iar Musk a spus atunci că acesta va intra în producție în 2019.

Tesla a spus că a amânat „lansarea” programului Tesla Semi pentru 2022 din cauza problemelor cu livrările de baterii.

Autonomie și preț Tesla Semi

Compania americană a asamblat câteva unități de camioane electrice la Gigafactory Nevada. Musk spunea că autonomia va fi între 480 și 800 de kilometri. Prețul de pornire este estimat la 150.000 de dolari.

Nu este clar cine va primi primul camion electric american, dar PepsiCo este probabil una dintre companii.

După lansarea Tesla Semi în 2017, PepsiCo a plasat una dintre cele mai mari comenzi pentru acesta: 100 de camioane electrice.

Compania plănuia să folosească 15 dintre aceste camioane pentru un proiect de transformare a amplasamentului său din Frito-Lay Modesto, California, într-o fabrică cu emisii zero.

V-ar putea interesa și:

Anul trecut, PepsiCo a spus că se așteaptă să primească 15 camioane Tesla Semi până la sfârșitul anului, înainte ca Tesla să amâne din nou livrările.

Deși PepsiCo nu a primit camioanele electrice anul trecut, Tesla a instalat o stație Tesla Semi Megacharger pentru camioane la unitatea sa din Modesto, ceea ce indică faptul că livrările sunt din ce în ce mai aproape.

Pe lista de lansări Tesla este și pick-up-ul Cybertruck în 2023.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare