Suzuki Vitara mild hybrid și Vitara strong hybrid. Prețuri prin Rabla

Autor: Cristian Gubandru
Suzuki Vitara hybrid

SUV-ul de mici dimensiuni Suzuki Vitara este disponibil în România exclusiv hibrid. Japonezii propun două motorizări: una mild hybrid 48V și una full hybrid 140V, pe care au numit-o Vitara strong hybrid.

Suzuki hybrid prin Rabla

Avantajul maxim se poate obține în cazul achiziției unei versiuni cu emisii CO2 mai mici sau egale cu 120 g/km în sistem WLTP și prin casarea a 2 (două) vehicule cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Prețul este obținut prin aplicarea primei de casare de 9.000 Lei în schimbul casarii a 2 (două) autovehicule uzate și prin aplicarea Ecobonusurilor în valoare totală de 7.500 Lei formate din: 1.500 Lei pentru versiunile Hybrid cu emisii CO2 mai mici sau egale cu 120 g/km în sistem WLTP, 3.000 Lei pentru casarea a 2 (două) vehicule cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și cu normă de poluare Euro 3 sau inferioară și 3.000 Lei pentru autovehiculele Hybrid (echipate cu sistem de propulsie hybrid).

Suzuki Vitara mild hybrid 48V

Suzuki Vitara mild hybrid 48V este un hibrid 01, adică are un motor pe benzină hibrid. Propulsorul pe benzină are 1,4 litri și o putere de 129 CP.

Sistemul Hybrid de 48V, disponibil pe Vitara, SX4 S-Cross și Swift Sport este cel mai avansat sistem Mild Hybrid din gama Suzuki. Acesta are principii de funcționare similare cu sistemul de 12V și își păstrează calitatea de a fi ușor, toate componentelor sale cântărind mai puțin de 15 kilograme.

Cu toate acestea, este mai puternic, fiind alcătuit dintr-un acumulator litiu-ion de 48 V, un generator de pornire integrat (cunoscut ca ISG) și un convertizor 48V-12V (DC/DC) pentru a alimenta componentele care necesită o tensiune mai mică: luminile, sistemul audio sau cel de climatizare.

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara mild hybrid 48V are un preț de pornire în România de 18.800 de euro cu TVA sau de 15.800 euro cu TVA prin programul Rabla, în echiparea Cool, cu tracțiune față și transmisie manuală.

Cu sistemul de tracțiune integrală Allgrip, Vitara mild hybrid 48V are un preț de pornire de 22.800 de euro cu TVA sau 19.800 euro cu TVA prin Rabla.

Date tehnice Vitara mild hybrid 48V

date tehnice vitara mild hybrid

date tehnice

Suzuki Vitara strong hybrid 140V

Suzuki a adus în gamă mai întâi modelul full hybrid Swace, iar acum SUV-ul Vitara îl urmează. Sistemul Full Hybrid asigură propulsia optimă folosind motorul electric, motorul termic sau pe amândouă în funcție de stilul de condus, pentru a maximiza plăcerea condusului, cu accelerații puternice, liniare dar și cu emisii și consum de combustibil mult mai mici.

Suzuki Vitara full hibrid (hev) folosește motorul Suzuki K15C, o unitate pe benzină aspirată natural de 1,5 litri și un motor electric.

Motorul dezvoltă 75 kW (102 CP) la 6.000 rpm și 138 Nm la 4.400 rpm. Acesta este însoțit de un motor electric care produce (24,6 kW) 33 CP și 60 Nm, obținând energie dintr-o baterie litiu-ion de 0,84 kWh. Puterea combinată hibridă este de 85 kW (115 CP). Tensiunea de operare este de 140V.

Adăugarea acumulatorului a afectat spațiul portbagajului, care scade de la 362 de litri la 289 de litri și de la 642 de litri (cu scaunele spate pliate) la 569 de litri (cu scaunele spate pliate). Modelul poate tracta 1.200 kg.

suzuki hybrid

Suzuki Vitara full hybrid (Strong Hybrid 140v) este disponibil în România, în echiparea Passion, cu tracțiune față, la un preț de pornire de 24.900 euro cu TVA sau 21.900 euro cu TVA prin Rabla. 

Cu tracțiune integrală, Suzuki Vitara full hybrid are un preț în România de 27.250 de euro cu TVA sau 24.250 euro cu TVA prin Programul Rabla.

V-ar putea interesa și:

În echiparea de top, Vitara full hibrid vine cu jante din aliaj de 17 inch, un afișaj de 7 inch cu suport pentru Apple CarPlay și Android Auto, scaune încălzite, cameră de marșarier și Suzuki Safety System Pro, cu Blind Spot Monitor și Rear Cross Traffic Alert.

În standard, modelul vine cu aer condiționat automat, cruise control adaptiv și limitator, iluminare LED și sistemul de siguranță Suzuki, avertizare de părăsire a benzii și recunoaștere a semnelor de circulație.

Rivalii modelului japonez Suzuki Vitara full hybrid sunt modelele Nissan Juke, Peugeot 2008, Toyota Yaris Cross, și Hyundai Kona.

Peste doi ani, modelul japonez va fi disponibil și cu un sistem plug-in hybrid.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare