SUV-ul plug-in hybrid Suzuki Across primește actualizări în 2022

Autor: Cristian Gubandru
masini Suzuki Across

SUV-ul plug-in hybrid Suzuki Across, fabricat prin parteneriatul cu Toyota și lansat pe piață în 2020, primește câteva actualizări în 2022. Sunt îmbunătățiri de tehnologie, noi funcții și lumini LED.

Noul Suzuki Across poate fi acum reîncărcat mai rapid. La o priză de 32A, timpul de încărcare scade de la 5 ore și jumătate la 2 ore și 45 de minute. La o priză casnică de 16A, timpul scade la mai puțin de 5 ore.

Cea mai importantă actualizare este că SUV-ul Across vine acum în standard cu un încărcător AC la bord de 6 kW (de la 3 kW).

Pe lângă încărcarea mai rapidă a bateriei, Across îți va încărca telefonul mai repede, deoarece porturile USB au fost actualizate de la tipul A la cel mai recent tip C.

Noul Across primește lumini LED pentru proiectoarele de ceață, faruri, în habitaclu și în portbagaj. De asemenea, comenzile oglinzilor sunt acum iluminate pentru ușurință în utilizare în întuneric. Pe listă sunt și ceasurile de bord digitale și ecranul central împrumutate de la Toyota RAV4.

Instrumentarul digital va avea ecran de 12.3 inch, iar display-ul sistemului multimedia va avea 10.5 inch. Acesta va elimina majoritatea butoanelor fizice și va oferi conectivitate wireless Apple CarPlay.

suzuki across plug in hybrid 2023

V-ar putea interesa și:

Exteriorul rămâne identic, dar cumpărătorii pot alege acum oricare dintre cele șase culori disponibile (metalizate sau sidefate) fără costuri suplimentare.

Motorizare Suzuki Across

Suzuki Across plug-in hybrid este un SUV cu 306 CP echipat cu sistemul 4×4 E-Four, care are o gardă la sol de 190 mm.

Suzuki Across are două motoare electrice (183 CP față și 55 CP spate), combinate cu propulsorul termic de 2,5 litri 185 CP. Motoarele electrice sunt alimentate de o baterie Li-ion cu capacitatea de 18,1 kWh, amplasată sub podea. Motorul termic A25A-FXS Dynamic Force funcționează ca un generator care încarcă bateria. Autonomia electrică este de până la 75 de km.

Modelul accelerează până la 100 km/h în 6 secunde și atinge o viteză maximă de 180 km/h. Transmisia este automată E-CVT.

4 moduri de rulare

Sistemul plug-in hybrid disponibil pe noul Suzuki Across oferă patru moduri de rulare pre-setate – EV, Auto EV/HV, HV și Battery Charge. Acestea pot fi selectate și utilizate în funcție de condițiile de drum sau trafic, dar și de nivelul de încărcare al bateriei.

V-ar putea interesa și:

SUV-ul Suzuki Across are la bază actuala generație Toyota RAV4, insa este putin mai lung si mai inalt. SUV-ul japonez are 4.635 de mm lungime, 1.855 de mm lățime, 1.690 de mm înălțime. Ampatamentul este de 2.690 mm, iar portbagajul de 490 de litri.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare