Skoda Enyaq coupe iV: preț și specificații

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Skoda Enyaq Coupe RS iV

Skoda Enyaq coupe iV, al doilea model electric al cehilor, are ca trăsătură specifică linia descendentă a plafonului. Coeficientul său aerodinamic (cd) de 0,247 crește eficiența și permite o autonomie de peste 535 km conform ciclului WLTP, în varianta cu bateria mai mare și cu tracțiune spate. 

Pentru Skoda Enyaq coupe clienții pot alege dintre cele două variante de baterii și trei variante de putere cu tracțiune față sau spate. Liniile de echipare clasice au fost înlocuite cu opțiunile Design Selection.

Enyaq Coupé este primul model electric de la Škoda ce beneficiază de o versiune RS.

În stilul tipic mărcii Skoda, spațiul de la interiorul Enyaq Coupe iV este generos, iar capacitatea portbagajului se ridică la 570 l.

Preț Skoda Enyaq coupe iV RS

Skoda Enyaq Coupe iV 60 (179 CP) poate fi comandată în România la un preț de pornire de 50.000 euro. Autonomia este 408 km WLTP. Bateria netă are 58 kWh.

În versiunea Enyaq Coupe iV 85 (286 CP), prețul este de 55.200 euro cu TVA. SUV-ul electric are o baterie netă de 77 kWh și o autonomie de 577 de km în ciclul WLTP. Modelul accelerează în 6,2 secunde și atinge o viteză de 180 km/h.

Skoda Enyaq Coupe iV Sportline (286 CP) costă 62.400 euro cu TVA. Autonomia este de 560 km WLTP.

Video

Funcția de încărcare rapidă ce este inclusă în echiparea standard și asigură timpi reduși de așteptare la încărcarea automobilului. Ecranul tactil central de 13 inch atrage imediat atenția la interior.

Galerie foto

Designul principal al variante coupe îl reprezintă linia acoperișului care se înclină progresiv spre hayon, creând un aspect asemănător unui coupe. Pe scurt, un design mult mai sportiv, așa cum este și noul Volkswagen ID.4X în așteptare.

Skoda Enyaq coupe are un plafon panoramic vitrat inclus în dotarea standard care începe să coboare ușor spre spate de la montantul B.

Cu o lungime de 4.653 mm și înălțimea de 1.617 mm, coupe-ul este cu 4 milimetri mai lung decât ENYAQ iV și cu 1 milimetru mai înalt. Ambele modele au lățimea și ampatamentul identice, de 1.879 mm și respectiv 2.765 mm, pe când capacitatea portbagajului coupe-ului, de 570 litri, este aproape la fel de mare ca la SUV-ul ce poate transporta 585 l.

V-ar putea interesa și:

Jantele mari din aliaj ușor, cu dimensiunile între 19 și 21 de inch, accentuează alura plină de forță a autoturismului. Farurile Matrix full-LED sunt oferite ca dotare opțională.

Blocurile optice spate full-LED sunt, de asemenea, o dotare opțională și au design cristalin și se fac remarcate prin semnătura specifică mărcii: litera C inclusă în designul fiecărui bloc optic.

În dotarea lor sunt incluse și luminile de semnalizare dinamice. O altă opțiune pentru Enyaq coupe iV este Crystal Face, la care lamelele verticale și decorul orizontal al grilei radiatorului Skoda sunt iluminate în manieră spectaculoasă, de 131 de LED-uri.

În configurația de bază, Design Selection Loft este o variantă modernă, confortabilă, ideală pentru familii. Combinația de gri cu negru este o opțiune ce nu va ieși niciodată din modă.

Pentru celelalte opțiuni Design Selection sunt oferite și diferite materiale ce pun accent în mod special pe sustenabilitate. Astfel, tapițeria de la Lodge Selection, de exemplu, este realizată în proporție de 40% din lână naturală nouă și poartă emblema de calitate Woolmark Company. 60% din material este poliester, pentru fiecare set de tapițerie fiind folosite 318 de sticle PET reciclate.

Tapițeria din piele în nuanța coniacului de pe scaunele ecoSuite Selection este tăbăcită într-un proces ecologic special, folosind extract din frunze de măslin, fără să fie utilizate chimicale.

V-ar putea interesa și:

Ecranul tactil central de 13 inchi este un element esențial al interiorului, ce poate fi personalizat și dă acces la sistemul de infotainment, precum și la toate funcțiile automobilului. Afișajul Digital Cockpit de 5,3 inchi prezintă șoferului cele mai importante informații, precum viteza, datele călătoriilor, instrucțiuni de navigație și informațiile sistemelor de asistență active.

Afișajul opțional Head-up Display proiectează informații adiționale în câmpul vizual imediat al șoferului, folosind parțial și realitatea augmentată. Gama amplă de dotări standard pentru interiorul Enyaq coupe iV include și sistemul Climatronic cu reglaje pe 2 zone, sistemul KESSY GO de acces fără cheie și iluminarea ambientală cu LED, ce iluminează decorul de la portiere, mânerele portierelor, precum și zonele de la picioare, în față și în spate.

Structura clară a opțiunilor disponibile include 10 pachete opționale configurate pe diferite tematici. Cele mai multe pachete sunt oferite în variantă de bază și, de asemenea, în varianta mai complexă Plus. De asemenea, sunt oferite și anumite opțiuni individuale ce sunt disponibile pentru toate modelele.

Enyaq, niveluri de putere

  • Skoda Enyaq iV 60: motor electric spate 179 CP. Bateria este de 62 kWh. Autonomia este de până la 400 de kilometri (WLTP);
  • Skoda Enyaq iV 80 (indisponibil): motor electric 204 CP, amplasat pe puntea spate. Bateria este de 82 kWh. Autonomia este de până la 510 de kilometri (WLTP).
  • Skoda Enyaq iV 80X (indisponibil): Doua motoare, unul fata si unul spate. Putere 265 CP. Bateria este de 82 kWh. Autonomia este de 460 de kilometri (WLTP);

Bateria lui Enyaq iV se poate încărca la stații de încărcare rapidă cu curent continuu (DC) cu până la 125 kW, în 38 de minute. Folosind un dispozitiv wallbox în curent alternativ, adică un ŠKODA iV Charger, coupe-ul poate fi încărcat complet în 6 până la 8 ore.

V-ar putea interesa și:

Denumirea Enyaq își are rădăcinile în numele irlandez Enya, ce însemnă ”sursa vieții”. Enya vine de la cuvântul galez Eithne, ce este sinonim cu esență, spirit sau principiu. Litera E sugerează mobilitatea Electrică, iar litera Q este specifică tuturor modelor SUV ale mărcii.

Skoda Auto are trei sedii în Republica Cehă; produce în China, Rusia, Slovacia, Algeria și India, în principal prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului; produce și în Ucraina și Kazahstan, cu parteneri locali.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare