Renault continuă să crească pe piața vehiculelor electrificate

Autor: Cristian Gubandru
renault megane electric

Renault continuă să crească pe piața vehiculelor electrificate (include EV, Hybrid (HEV) și Plug-In Hybrid (PHEV), exclude Mild-Hybrid (MHEV)), aflată în plină expansiune, și în segmentele cu valoare adăugată ridicată.

În prima jumătate a anului 2022, gama vehiculelor electrice și hibride a reprezentat 36% din vânzările de autoturisme Renault în Europa. Mixul de retail a crescut cu +13 puncte față de aceeași perioadă a anului 2021, pentru a ajunge la 53%. Vânzările pe segmentul C au crescut cu 12% față de S1 2021.

Megane E-Tech electric a primit 20.000 de comenzi de la momentul lansării, cu cele mai multe vânzări în versiuni de top, cu autonomie de 450 km și Open RLink, cu tehnologie Google built-in.

În Europa, unul din trei modele Renault vândute este în versiune E-Tech. Una din două vânzări se fac pe canalul de retail, iar una din trei vânzări este reprezentată de modele din segmentul C.

Euro NCAP a testat 7 modele noi. Două mașini sunt electrice

În conformitate cu ambițiile sale de a obține cel mai ecologic mix de pe piața europeană până în 2025, cu peste 65% din vehiculele electrice și electrificate în mixul de vânzări, Renault face progrese puternice.

Gama E-Tech (sisteme de propulsive electrice și hibride) reprezintă 36% din vânzările de autoturisme Renault în Europa în prima jumătate a anului 2022 (vs 26% în S1 2021), în condițiile în care media pieței este încă sub 30%.

În contextul creșterii prețurilor combustibililor și al penuriei de componente, Renault își construiește oferta orientată în jurul vehiculele care răspund cel mai bine nevoilor clienților săi: cinci modele electrice cu autonomie mare (ZOE, Twingo E-Tech electric, Megane E-Tech electric, Kangoo Van E-Tech electric, Master Van E-Tech electric) și patru modele full hybrid (HEV) cu un consum redus (Clio, Captur, Arkana și Noul Austral – cu cel mai redus consum din categoria sa, mai puțin de 4,5 litri per 100 km, datorită unei noi propulsii full hybrid E-Tech de 200 CP – valori în așteptarea validării).

Tehnologia full hybrid (HEV) este în plină expansiune, ajungând la 59.000 de unități, +87% față de S1 2021. Această tehnologie este implementată cu succes pe modelele de bază ale Renault, cu un mix de 22% pe Clio, 25% pe Captur, 59% pe vânzările Arkana și este de așteptat să fie versiunea de bază a noului Austral.

Vânzările Renault la nivel global

Vânzările Renault la nivel global au ajuns la 716.720 de unități (-16,5% față de S1 2021) și o cotă de piață de 4,0% (-0,5pt față de S1 2021, excluzând China, America de Nord și Rusia).

În Europa, Renault a atins o cotă de piață de 6,4% (-0,6 pt față de S1 2021), cu un volum de 414.515 unități.

În prima jumătate a anului 2022, vânzările din afara Europei au reprezentat 42,2% (excluzând Rusia).

În Turcia, care devine a 3-a piață a mărcii franceze, vânzările au crescut cu +20% față de prima jumătate a anului 2021, iar cota de piață a crescut cu +3,4 puncte față de aceeași perioadă 2021, datorita succesului Clio, în special. Renault este acum marca lider pe piața autoturismelor.

Renault își extinde ofensiva verde în întreaga lume: în America Latină, marca a deschis cu succes precomenzile pentru modelul Kwid E-Tech. Livrările vor începe in prima parte a lunii septembrie.

“Piețele electrificate sunt în plină expansiune în Europa, iar Renault este bine plasat pentru a servi clienții cu produse care li se potrivesc. Gama E-Tech bazată pe produsele noastre complet electrice și hibride (HEV) este în conformitate cu aspirațiile clienților de a conduce vehicule care oferă costuri de funcționare reduse și mobilitate durabilă. În a doua jumătate a anului, vom accelera electrificarea gamei noastre cu lansările noului Megane E-Tech electric, Kangoo E-Tech electric și Noul Austral,” a declarat Fabrice Cambolive – Senior Vice President, Renault Chief Operating Officer.

renault

Renault în România

În prima jumătate a lui 2022, Renault a înmatriculat în România 4.552 de vehicule, cu o cotă de piață de 6,9% (-0,5 puncte vs S1 2021). Cel mai vândut model al mărcii este Megane Sedan, cu un volum total de 890 de unități, urmat de Clio cu 794 de unități, ambele încadrându-se în top 15 modele, cu o cotă de piață cumulată de 3%.

Pe piața vehiculelor utilitare ușoare, Renault a performat în prima jumătate a acestui an, obținând cea mai mare creștere în cotă de piață: 19,6%, reprezentând +8,1 puncte față de perioada similară a anului trecut. Volumul total de unități înmatriculate la nivel național este de 1.376 de vehicule, plasând Renault pe locul 2 în topul mărcilor importate.

V-ar putea interesa și:

Gama E-TECH, dedicată vehiculelor electrificate, cunoaște un succes remarcabil și în România, reprezentând 30% din vânzările de vehicule de persoane ale mărcii Renault. Vehiculele 100% electrice au reprezentat un volum total de 150 de unități (3,3% cotă de piață, locul 5 mărci importate).

Megane E Tech electric are în România comenzi de aproximativ 300 de unități, în condițiile în care vehiculul nu este încă prezent în showroom-urile din rețeaua națională.

În zona de vehicule hibride și Plug-in hibride, Renault a avut rezultate deosebite, cu un volum total de 820 de unități, din care 350 Captur E-Tech Plug In Hybrid & Mild Hybrid, 407 Arkana E-Tech Hybrid & Mild Hibrid și 63 Clio E-Tech Hybrid.

Mașini hibride: Micro-hibrid (HEV), Mild hibrid (HEV), Full hibrid (HEV), Hibrid plug-in (PHEV), Range Extender/REX (PHEV). 

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn